Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Halk Sanatları Derneği (HASDER), Folklor ve Gençlik Merkezi (FOGEM) ve Lefkoşa Folklor Derneği’ni (FOLK-DER) ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında kültür ve sanata yönelik projeleri hakkında yetkililere ve öğrencilere bilgi veren Arabacıoğlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Lefkoşa’nın kültür sanatın da başkenti olacağının sözünü verdi.

Lefkoşa’da kültür sanat etkinliklerini artıracaklarını, sosyal yaşamı geliştireceklerini ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, sanatsal ve kültürel etkinliklerin uluslararası ses verecek boyuta yükseltilmesini sağlayacaklarını belirtti.

Inşaatı yarım kalan “Kültür Sarayı”nın tamamlanması için yarım kalan projenin sonuçlandırılacağını da sözlerine ekleyen Arabacıoğlu, kültürel ve sanatsal faaliyetler gösteren dernek ve merkezlerle her zaman işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

Mustafa Arabacıoğlu, “Kültür ve sanata elimizdeki tüm imkanları kullanarak ve bu maksatla uluslar arası destek de sağlayarak Lefkoşa’nın bir sanatçı merkezi haline gelmesini sağlayacağız” dedi.

 ERMATAŞ LTD. VE POLATKAN TURİZM DE ZİYARET EDİLDİ

Arabacıoğlu, ayrıca Ermataş Ltd. ve Polatkan Turizm de ziyaret ederek, doğru dürüst Lefkoşa için neler yapacakları hakkında bilgi verdi.

 

Editör: TE Bilisim