Arabahmet İlkokulu’nun kapatılmasını istemeyen veliler Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Eylemde, okuldan ve öğretmenlerden memnun olduklarını belirten veliler, okulun kapatılmaması talebinde bulundular.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, okulun yeri itibarıyla gelişmeye ve büyümeye uygun olmadığı için okul öğrencilerini Atatürk İlkokulu ve Şht. Tuncer İlkokulu’na aktarmak yönünde çalışma yapmak istediklerini belirtti.

Amaçlarının eğitimin kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Arabacıoğlu, öğretmenler ve okul aile birliğiyle görüştükten sonra, konuyu bakanlık olarak değerlendirmeye aldıklarını kaydetti.

Açıklamasında, olayın bu hale gelme nedeninin, sendika tarafından yayılan “okulu birilerine peşkeş çekecekler” söylemleri olduğunu ifade eden Bakan Arabacıoğlu, “Ancak bu şekilde bir tepki varsa saygı duyarız” diye konuştu.

Bakan Arabacıoğlu, “Bir okulumuz daha var. Onlar da aynı şekilde tepki koydu. Bu ülkede her türlü değişime karşı, her türlü açılıma karşı bu şekilde tavır alınacak olursa, ben siyaset yaparak başımı ağrıtmam. Doğru olanı yapmaya çalışırım. Ama bu şekilde tepki gördüğüm zaman da diklemesine gitmeyi seven biri değilim, saygı duyarım” diye konuştu.

Arabacıoğlu, daha iyi alternatifler sunmanın görevleri olduğunu, bunun sendika ve aileler tarafından beğenilmemesi halinde ise mevcut şartlarda hizmet vermeyi sürdürebileceklerini sözlerine ekledi. 

Editör: TE Bilisim