Ziyaretlerde KTÖS Başkanı Güven Varoğlu, Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ile görüşen Arabacıoğlu ve ekibi, LTB’nin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için hazırladıkları yol haritasını Başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile paylaştı.
Mustafa Arabacıoğlu ziyaretlerde yaptığı konuşmalarında Kıbrıs Türk halkının başkent Lefkoşa’da yaşananları haketmediği ifade etti ve mevcut siyasi yönetim şeklinin ve mentalitenin değişmesi gerektiği üzerinde durdu.
Bu değişimi başlatmak için LTB’ye talip olduklarını kaydeden Arabacıoğlu, “Ortada çok büyük bir sorun var. Ama Kıbrıs Türk halkı bu sorunu çözme becerisini gösterecektir. Kıbrıs Türk halkının istedikten sonra aşamayacağı engel yoktur. Biz de halkımızla el ele verip Lefkoşayı ülkemize yaraşır bir başkent haline getireceğiz” diye konuştu.
8 Nisan’dan itibaren LTB’deki olağanüstü durumu göz önünde bulundurarak, siyasi parti rozeti gözetmeksizin sorunların çözümü için hep birlikte çalışacaklarını kaydeden Arabacıoğlu, diğer partilerin belediye meclis üyelerinden bu konuda destek beklediklerini belirtti.

ARABACIOĞLU: “ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK HAKLARI İLE İLGİLİ SIKINTILARIN GİDERİLMESİ İÇİN KREDİ ŞART”

Lefkoşa halkının beklediği hizmeti alabileceği bir ortam yaratmak için öncelikli olarak çalışanların özlük hakları ile ilgili sıkıntıların giderilmesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Arabacıoğlu, bu noktada alınacak kredinin önemine dikkati çekti.

Krediyi aldıkları zaman çalışanların ihtiyat sandığı ve sosyal sigortalarının ana parasını yatıracaklarını, gecikme zamlarını da bu konuda belediye kadar sorumlu olan İhtiyat Sandığı, Sosyal Sigortalar ve Devletten talep edeceklerini söyledi.

Belediye şube amirlerine şimdiden 14 aylık vizyonlarını hazırlamaları çağrısında bulunduğunu da anımsatan Mustafa Arabacıoğlu, neden bunu talep ettiğini anlattı.

“BELEDİYE YÖNETİMİ SİL BAŞTAN DÜZENLENECEK”

Konuşmalarında belediye yönetiminin sil baştan yeniden düzenleneceğine de işaret eden Arabacıoğlu, şöyle konuştu:

“Belediye birimlerini yeniden ele alarak ihtiyaç karşılama ve verimli hizmet esasında yeniden düzenleyeceğiz. Personel taraması yapacağız. Buradaki amaç personelin iş görme potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Personelin görev ve sorumlulukları yeniden tanımlanarak ilgili birimlere aktarılacaktır. Vatandaş belediye binasına girdiği andan itibaren tüm işlerini tek merkezden halledebilecek.”

“YATIRIMDAN ÇOK YAPILANMAYA YÖNELİK PROJELERİMİZ VAR”

14 aylık sürede yatırımdan çok yapılanmaya yönelik projeleri olduğunu ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, “Halkın sağlığı bizim için çok önemli. Denetlemelerimiz artacak. Belediyenin sahip olduğu Gayrimenkul ve Menkulleri en verimli şekilde değerlendireceğiz. Yeni bir sağlık merkezi açacağız. Bunun yanında yaşlılara yönelik bakım hizmetinin kapsamını genişleteceğiz. Kültür ve sanata yönelik çalışmalarımız artarak sürecek” şeklinde konuştu.
Son olarak ekibine olan inancını ve güvenini dile getiren Arabacıoğlu, “Böyle bir ekible çalışmaktan ve onlara abilik etmekten çok mutluyum” dedi.

GÜVEN VAROĞLU: “İNŞALLAH YENİ DÖNEMDE BAŞKA ŞEYLER KONUŞUR DURUMA GELİRİZ”

KTÖS Başkanı Güven Varoğlu da konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, başarılar diledi.
Ülkenin gözbebeği olan LTB’de yaşanan sıkıntılardan duydukları üzüntüyü ifade ederek, LTB’nin örnek olacak bir tarzda yönetilmesi gerekirken sıkıntılarla boğuştuğunun altını çizen Varoğlu, “Şu anda Lefkoşa’da çöplerin içinde yaşıyoruz. İnşallah bu seçim fırsat olur ve bir daha böylesi olumsuzluklar yaşanmaz. Halkımız hakettiği hizmeti alır. Çalışanlar ise maaşları ve özlük haklarını. Ve yeni dönemde başka şeyler konuşur duruma geliriz” dedi.

ŞENER ELCİL: “KİŞİLİĞİNİZİ TAKDİR EDİYORUZ”

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil de, Arabacıoğlu’nun kişiliğini takdir ettiklerini söyledi ve Arabacıoğlu’nun seçilmesi halinde görevinde başarılı olacağına olan inancını dile getirdi.
Konuşmasında Lefkoşa’yı Ortaçağ’daki veba hastalığı olan şehirlere benzeten Elcil, “El ele verip ortak aday çıkmasını çok istedik. El ele verilmezse bu zor durumdan çıkılmaz. Sizlere başarılar diliyorum” diye konuştu.

HÜSEYİN GÜVEN: “LTB’NİN BU HALE GETİRENLERDEN HESAP SORULMALI”

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Hüseyin Güven ise, böylesi bir kaos ortamında bu göreve talip olan Arabacıoğlu ve ekibini tebrik ederek, başarılar diledi.
Bu tür sorunların yaşanmaması ve bir daha gündeme gelmemesi temennisinde bulunan Güven, Gazeteciler Birliği olarak beklentilerinin LTB’nin bu duruma gelmesinde sorumlu olan herkesten hesap sorulması olduğunu kaydetti.
Editör: TE Bilisim