Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adayları bu bağlamda Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği ve Kamu-Sen’i ziyaret etti.
Ziyaretleri sırasında Doğru dürüst Lefkoşa için yapacaklarını anlatan Arabacıoğlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda ekibiyle birlikte LTB’de yaşanan yönetsel ve denetsel sıkıntıların aşılması için ciddi çalışmalar yapacakları üzerinde durarak, ekibiyle birlikte Lefkoşalı’nın yaşam kalitesini yükseltmek ve modern belediyecilik anlayışını ülkeye kazandırmak için göreve geleceklerini de ifade etti.
Yaşanan bu yönetsel ve denetsel sıkıntılardan dolayı belediyede ciddi boyutta bir borç oluştuğuna işaret eden Arabacıoğlu, belediyede yaşanan çarpıklığa da dikkati çekti.
8 Nisan’dan itibaren idari ve mali yapılanmaya yönelik ciddi çalışmalar içerisinde olacaklarını da sözlerine ekleyen Mustafa Arabacıoğlu, şeffaflığa, hesap verebilirliliğe ve hukuğa dayalı şekilde çalışacaklarının sözünü verdi.
Yaratılan borçlardan dolayı başlatılan hukuksal sürecin takipçisi olacaklarını da yineleyen Arabacıoğlu, 14 aylık sürede hayata geçirecekleri projelerini anlattı.
Yeni bir sağlık merkezi açacaklarını, yaşlılara yönelik bakım hizmetlerinin kapsamını genişleteceklerini söyleyen DP LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, sağlığa yönelik yapacakları denetlemeler hakkında da konuştu.
Sağlıklı bir yaşam sürdürülmesinin koşulu olarak gördükleri kent temizliğinin sürekli ve sistemli bir yapıya kavuşmasına yönelik ciddi projeleri olduğunu kaydeden Arabacıoğlu, yeşil alan ve trafikle ilgili projelerini de aktardı.


OĞUZ KÖSE: “HER ZAMAN SİYASETİN TEMİZ YÜZÜ OLARAK SİZİN İSMİNİZİ ANDIK”

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı Oğuz Köse ise kabulde yaptığı konuşmasında, Arabacıoğlu ve ekibine başarılar diledi ve seçilecek belediye başkanından beklentilerini anlattı.
Arabacıoğlu ve ekibini yakından tanıdıklarını ifade ederek, Arabacıoğlu’nun dürüst ve doğru hareket eden kişiliğiyle herkes tarafından takdir edildiğini dile getiren Köse, “Sendika olarak da sizi takdir ediyoruz. Her zaman siyasetin temiz yüzü olarak sizin isminizi andık” dedi.
İnsan sağlığına değer veren kişilere her zaman destek verdiklerini söyleyen Oğuz Köse, Lefkoşa’nın yoğun bakımlık duruma, insan sağlığını riske atacak potansiyele geldiğine dikkati çekti.
Sadece Lefkoşa’nın değil, ülkenin genelinin yoğun bakımlık olduğuna işaret eden Köse, UBP’yi eleştirdi ve şunları kaydetti:
“Ne yazık hükümet ettiklerini iddia eden UBP bu ülkeyi batırmış durumda. KKTC can çekişiyor. Artık dürüst siyasetçilerin meydana çıkıp gerçekte kendi şahsi çıkarlarını değil, ülke çıkarlarını düşünüp bir yerde kendi özverili duruşunu da ortaya koyması lazım. Biz adaylardan bunu bekliyoruz. Biz insan sağlığına değer verebilecek her türlü destek vermek için tavrımızı net ve açık bir şekilde tavrımızı ortaya koyuyoruz. Biz o konuda destek veririz. İnşallah demokratik çerçevede bir yarış olur. Hakkı olan da kazanır.”

KEMAL ALTUNCUOĞLU: “BEKLENTİMİZ ESNAFIN RAHATLATILMASI”
Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Genel Başkanı Kemal Altuncuoğlu da, Birliğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, seçilecek başkandan beklentilerini aktardı.
Esnafı rahatlatmaya yönelik projeler beklediklerini kaydeden Altuncuoğlu, “Projelerimiz var ve bu projelerimizi seçilecek yeni başkanla çalışarak hayata geçirmek istiyoruz. Lefkoşa’nın büyük bir kesimi esnaf ve sanatkarlardan oluşmaktadır. Bunlar önemli bir kesimdir. Ayrıca Surlariçi Kalkındırma Projesi’nin hayata geçirilmesini istiyoruz. Sizlere başarılar dileriz” şeklinde konuştu.

KAMU-SEN BAŞKANI MEHMET ÖZKARDAŞ: “İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ ÇIKMAZLARIN NEDENİ SİYASİ KİRLİLİK VE YOZLAŞMADIR”

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ise, Arabacıoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, şu anda borç batağı içinde olan, bir çok usulsüzlüğün yargı sürecini beklediği belediyeye, başkan aday olmaya cesaret gösteren tüm adayları kutladı.
Seçilecek belediye başkanının böylesi bozuk sistem ve düzende LTB’yi içinde bulunduğu durumdan nasıl kurtaracağını merak ettiklerini kaydeden Özkardaş, “Batan ve bozulan sadece belediye değil. Bize göre artık tüm bu içinde bulunduğumuz çıkmazların nedeni siyasi kirlilik ve yozlaşmadır. O yüzden belediye başkanı olacak olan kişinin işi zor. Çünkü yel değirmenleriyle kavga edecek. Çünkü ülkede ne adalet var ne de hukuk. Meclis tıkandı çalışmıyor. Milletvekili transferleriyle ayakta durmaya çalışan partiler var. Sadece belediye değil, ülkenin geneli kurtarılmayı bekliyor. Inşallah kazandığınızda ya da kim kazanacaksa bu sorunların üzerinden gelir ve LTB’yi düze çıkarır. Dürüst bir siyasetçisiniz. Size ve ekibinize başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

ARABACIOĞLU VE EKİBİ MALİYE BAKANLIĞI, KOOP-SÜT, MARMARA, METEHAN, SAMANBAHÇE VE ARABAHMET BÖLGELERİNİ DE ZİYARET ETTİ
Arabacıoğlu ve ekibi sivil toplum örgütleri ziyaretlerinin yanı sıra, bakanlık, kurum kuruluş ve bölge ziyaretleri de gerçekleştirdi.
Bu bağlamda, Maliye Bakanlığı’nı, Koop-Süt’ü, Marmara, Metehan, Samanbahçe ve Arabahmet’i de ziyaret eden Arabacıoğlu ve ekibi, doğru dürüst Lefkoşa için yapacaklarını vatandaşlarla paylaştı.

Editör: TE Bilisim