İki okul öğrenci ve öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu tarafından kabul edildi.

SAKA

Haydarpaşa Ticaret Lisesi Müdürü Kamil Saka, 2009 Yılında bakanlıklar arasında imzalanan protokol ile Bursa Ticaret Lisesi ile kardeş okul olduklarını anlattı.

Kardeş okul projesiyle, okulların eğitim ve donanım konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını ve işbirliği yaptıklarını anlatan Saka, okullar arasında bağları güçlendirmek ve öğrencilerin kalıcı dostluklar kurmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

DALGIÇ

Bursa Ticaret Lisesi Müdür Muavini Bahtınur Dalgıç da, sportif ve kültürel faaliyetlerin eğitimin vazgeçilmezi olduğunu kaydetti.

Dalgıç, kardeş okul projesi ile iki lise arasında köprü kurduklarını ve öğrencileri bir araya getirdiklerini ifade etti.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, kardeş okul projesinin öğrencileri bir araya getirerek sosyal iletişim ağı oluşturduğunu söyledi.

Bakan Arabacıoğlu, “Türkiye’den öğrenciler geliyor ve bu ülkeyi tanıma fırsatı buluyor. Yaşayarak öğrenmek çok önemlidir, eğer bir ülkede yaşarsanız, o ülkeyi tanımış olursunuz” dedi.

Bu tür etkinliklerin kalıcı dostluklar için çok önemli olduğunu da dile getiren Arabacıoğlu, bu fırsatı yaratan ve kardeş okul projesini uygulayan herkese teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim