Ziyarette, Dernek Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşen heyet, LTB’yi yeniden ayağa kaldıracak projelerini Dernek Başkan ve yetkilileriyle paylaştı.

Dernek yetkilileri ziyaret sırasında, Arabacıoğlu ve ekibine karanfil takdim etti.

DP LTB Başkan adayı Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, gazilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. 22 Temmuz 1974’te kendisinin de çıkarma birliklerinde yer aldığını dile getiren Arabacıoğlu, “Ben de bir gaziyim. Bu ülkede belli bir yerlere gelindiyse, ne bedeller ödenerek gelindiğini sizin de değiniz gibi gençlerimize, çocuklarımıza sunmamız gerekir” şeklinde konuştu.

ARABACIOĞLU: “LTB BUGÜN KKTC’NİN İÇİNDE BULUNDUĞU ÇIKMAZIN KÜÇÜK BİR GÖSTERGESİDİR”

Ziyareti destek istemek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, derneğin siyasi bir görüş gütmediğinin bilincinde olduklarını kaydeden Mustafa Arabacıoğlu, DP’nin LTB’nin bulunduğu çıkmazdan kurtulması için seçime gitmeden önce verdiği mücadeleyi anlattı.

Arabacıoğlu, “Biz Demokrat Parti olarak geçtiğimiz yıl Mayıs ayı içerisinde bir ortak çözüm için bütün partilere çağrı yaptık. Gelin belediyede hiçbir siyasi görüş gütmeden ortak bir görüş birliği belirleyerek, belediyenin sorunlarına sahip çıkalım dedik. Ama bazı partiler orayı kendilerinin bir sıçrama tahtası olarak kullanmak için yarayı sürekli deştiler. Daha sonra belediye meclis üyeleri ardından da belediye başkanının istifasıyla ara seçim gündeme geldi” diye konuştu.

Ekibinin çok değerli, vasıflı kişilerden oluştuğunu kaydederek, bu yola gönül verdiklerini söyleyen Arabacıoğlu, “Yatırımdan çok idari ve mali yapılanmaya yönelik icraatlarımız olacak. Çünkü süremiz sadece 1 yıllıktır. Şeffaflık ilkesi, hesap verebilirlik ilkesi projelerimiz arasındadır” dedi.

Mustafa Arabacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyemizin bugünkü konuma gelmesi hesapsız harcamalardandır. Bunlar usulsüz harcamalardır. Bu yalnız belediyenin sorunu değil, belediyeyi denetleyen Bakanlar Kurulu’nun sorunudur. Belediyenin sorumlu olduğu İç işleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın da etkisi ve rolü vardır. Biz geldikten sonra bu hukuksal sürecin takipçisi olacağız. Esasen belediye bugün KKTC’nin içinde bulunduğu çıkmazın küçük bir göstergesidir.”

KADİR DEDEOĞLU: “LTB’DE ARABACIOĞLU’NU BAŞKAN OLARAK GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYACAĞIZ”

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Genel Başkanı Kadir Dedeoğlu ise, Arabacıoğlu ve ekibinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Lefkoşa halkının layık olmadığı sorunlar yaşadığına işaret eden Dedeoğlu, KKTC’de uluslar arası tanınmış olan tek belediyenin bu sorunlarla boğuşmasından duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Diğer belediyelerden ayrıcalıklı bir belediye olan LTB’de Arabacıoğlu’nu başkan olarak görmekten duyacakları mutluluğu ifade eden Kadir Dedeoğlu, Arabacıoğlu’na topluma verdiği sevgi, anlayış, değer ve hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Arabacıoğlu’nun özellikle Annan Planı döneminde yaptığı çalışma ve hizmetlerini unutamayacaklarını söyleyen Dedeoğlu, derneğin partiler üstü bir kurum olduğuna işaret etti ve “Ben kişisel olarak devlet adamlığınızı, KKTC’nin kurulmasında verdiğiniz emekleri unutmam. Ekibinize ve size başarılar dilerim” dedi.


AKIN: “ARABACIOĞLU’NA VERMİŞ OLDUĞUMUZ KARANFİLLER GİBİ 7 NİSAN’DAN SONRA DA LEFKOŞA BÖYLE GÜZEL OLACAK”

Dernek Genel Sekreteri Kenan Akın da, Arabacıoğlu ve ekibini kutlayarak, “Hizmete sevdalı olanlara yüreğimiz çok çok geniş. İnanıyoruz ki, Arabacıoğlu’na vermiş olduğumuz karanfiller gibi 7 Nisan’dan sonra da Lefkoşa böyle güzel olacak. Başarılar diliyoruz” dedi.



Editör: TE Bilisim