Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve ekibi sivil toplum örgütleri, kurum ve kuruluşlara başlattığı bilgilendirme ziyaretlerine devam ediyor.

Bu bağlamda bugün belediye meclis üyesi adayları ile Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu ziyaret eden Arabacıoğlu, burada Federasyon Başkanı Derviş Yücetürk ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Görüşmede Yücetürk, Arabacıoğlu’na Federasyon olarak Devlet ve hükümet yetkililerinden beklentilerini içeren 14 maddelik belgeyi sundu.

LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ziyarette yaptığı konuşmasında, siyasetçi olmanın yanı sıra sağlıkçı olduğuna işaret ederek, bir sağlıkçı olarak engelli, yaşlı ve hanımlara duyduğu saygıyı belirtti.
Engellilere olan ilginin sözde değil özde olması gerektiğine vurgu yaparak, engellilere yönelik projelerini federasyon yetkilileri ile paylaşan Arabacıoğlu, 7 Nisan’dan itibaren engellilerin engellerini aşmak için federasyon ile ilişkileri sıklaştıracaklarını kaydetti.

Kendisine sunulan 14 maddelik beklentiler listesinde belediyeyi ilgilendiren maddeleri yerine getirmek için çok çalışacaklarını ifade eden Mustafa Arabacıoğlu, özellikle yasal zorunluluk olan belediyenin toplamış olduğu emlak vergilerinin yüzde 15’ini engellilerin eğitimi için kullanacaklarını söyledi.

Engelli vatandaşların eğitiminine önem vereceklerini de sözlerine ekleyen LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, “Bütün ihtiyaçlarınızı bir anda yerine getireceğiz dersek yalan olur. En azından aşama aşama hayata geçireceğiz. Engelli vatandaşlarımıza hizmet sağlamak bizim görevimizdir” şeklinde konuştu.


DERVİŞ YÜCETÜRK: “BAŞARILAR DİLERİM”
Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk ise konuşmasında, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Arabacıoğlu ve ekibine başarılar diledi.
Federasyon’un kuruluşu, faaliyetleri ve sıkıntıları hakkında Arabacıoğlu ve belediye meclis üyesi adaylarına bilgi de veren Yücetürk, hükümeti eleştirdi ve Dernekler Yasası’nın Meclis’ten geçmesi gerekliliği üzerinde durdu.
Yücetürk konuşmasında ayrıca, Merhum Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın Federasyona yaptığı katkıları anlatarak, Denktaş’ı rahmet ve saygıyla andıklarını belirtti.


Editör: TE Bilisim