Demokrat Parti (DP) LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve Belediye Meclis üyesi adayları Genç İş Adamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret etti.

Yaklaşık üç saat süren ziyarette, Mustafa Arabacıoğlu ve ekibi Lefkoşa’yı yeniden ayağa kaldıracak projelerini dernek üyeleriyle paylaşırken, GİAD Başkanı Arsen Angı ve yönetim kurulu üyeleri de Başkan adayı ve ekibine çeşitli sorular yöneltti.
LTB ve Lefkoşa’nın içinde bulunduğu kaostan kurtulması için yapılabilecekler konusunda görüş alışverişinde de bulunulan ziyarette, Arabacıoğlu, LTB’de birikmiş, çözülmeyi bekleyen birçok sorun olduğunu, siyasette bulunma amacının da sorunları çözmek için olduğuna işaret etti.

Mustafa Arabacıoğlu, 19 yıldır siyasette bulunduğunu hatırlattı ve şu anda ilk günkü heyecanı yaşadığını söyledi.

ARABACIOĞLU: “SİYASETE VE SİYASETÇİYE OLAN GÜVENİN YENİDEN TESİSİNİ SAĞLAMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Belediyelerin devletlerin küçük bir modeli olduğuna işaret ederek, şu anda siyasi kurumların çöktüğünü ve devlete güvensizliğin ortaya çıktığını belirten Arabacıoğlu, siyasete ve siyasetçiye olan güvenin yeniden tesisini sağlamak için yola çıktıklarını vurguladı.

Mustafa Arabacıoğlu LTB Başkanlığı’na seçildiğinde yapacaklarını da dernek üyeleriyle paylaştı.
Ekibiyle birlikte LTB’de mali disiplini sağlamak için tedbirler alacaklarını, çalışma barışının tesisi, şeffaflık, katılımcılık için çalışacaklarını ve usulsüzlüklerin takipçisi olacaklarını belirten Arabacıoğlu, “LTB esasında belediyeler içinde en güçlü ve en çok geliri olan belediyedir. Ama kayıt dışılık var. Bunun çalışmasını yapacağız. En büyük sorun sağlık. Denetlemeler artacak. Kimseyi görevinden etmeyeceğiz. Ancak görevlendirmelerimiz olacak” dedi.

Ekibine olan güvenine de vurgu yapan LTB Başkan adayı Arabacıoğlu, bu seçimin sorgulama sürecinin başlangıcı olacağını da sözlerine ekledi.

ARSEN ANGI: “ARABACIOĞLU’NUN TEMİZ BİR SİYASETÇİ OLDUĞUNUN TÜM SİYASİ PARTİLER TARAFINDAN DA KABUL GÖRDÜĞÜNÜ BİLİYORUZ”
GİAD Başkanı Arsen Angı ise konuşmasında, derneğin kuruluş ve çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Arabacıoğlu’nun temiz bir siyasetçi olduğunun tüm siyasi partiler tarafından da kabul gördüğünü kaydeden Angı, Arabacıoğlu ve ekibine başarılar diledi.
.
 
Editör: TE Bilisim