Demokrat Parti (DP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ve ekibi, Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi’ni ziyaret etti.

Doğru dürüst Lefkoşa için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da hazır bulundu.

DP LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Konsey’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, LTB’de yaşanan yönetsel ve denetsel aksaklıklardan yaşanan sorunları anlattı.

LTB’de devlet olmanın kriterlerinin tam olarak yerine getirilmediğine işaret eden Arabacıoğlu, LTB’de Belediyeler Yasası ve Belediyeler Personel Yasası’nda yer alan işlemlerin de hiçbirinin yerine getirilmediğine dikkati çekti.

Bu nedenlerden dolayı LTB’nin bu sıkıntıları yaşadığını kaydeden Mustafa Arabacıoğlu, LTB’deki borcun ve idari yapılanmadaki çarpıklığın esas nedeninin siyasi mentaliteler olduğu üzerinde durdu.

MUSTAFA ARABACIOĞLU: “BELEDİYE BİRİMLERİ YENİDEN ELE ALINARAK, İHTİYAÇ KARŞILAMA VE VERİMLİ HİZMET ESASINDA YENİDEN DÜZENLENECEK”

DP olarak siyasi mentalitenin bir şekilde sorgulanması açısından 1 Eylül’de “Geliyoruz” Şöleni düzenlediklerini ve bu şölenle değişimin sinyallerini verdiklerini ifade eden Arabacıoğlu, konuşmasında daha sonra LTB’yi 14 ay gibi kısa sürede ayağa kaldıracak projelerini Konsey yetkilileriyle paylaştı.

Öncelikleri arasında mali ve idari yapılanmaya yönelik projelerini hayata geçireceklerini belirten DP LTB Başkan adayı Mustafa Arabacıoğlu, personel durdurma yoluna gitmeyeceklerini, ancak görevlendirmelerde bulunacaklarını kaydetti.
Belediye birimlerinin yeniden ele alınarak, ihtiyaç karşılama ve verimli hizmet esasında yeniden düzenleneceğini belirten Arabacıoğlu, personel taraması yaparak iş görme potansiyelini ortaya çıkaracaklarını söyledi.


SERDAR DENKTAŞ: “LTB’Yİ SALT BİR PARTİ MESELESİ OLARAK ASLA GÖRMEDİK”

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ise konuşmasında, DP’nin ekonomik plan, program ve hedeflerini Konsey başkan yetkilileriyle paylaştı.
Serdar Denktaş konuşmasında, LTB’nin KKTC’nin küçük bir örneği olduğuna işaret ederek, Türkiye’nin KKTC’den geri çekilmesi halinde KKTC’nin de LTB ile aynı durumda olacağına vurgu yaptı.
LTB’yi kurtarmak, önünü açmak için merkezi hükümetin yardımcı olmasının gerekmediği üzerinde durarak, içten alınacak bir takım tedbirlerle ve hem mali hem idari yönden yapılacak bir takım tasarruflarla bunun başarılabileceğini kaydeden Denktaş, “LTB’nin önünü açarken de projeler bağlamında Türkiye, AB ve belki de AB üyesi devletlerin belediyelerinden proje kapsamında yardım almamız mümkündür. Bu doğrultuda arkadaşlar önemli çalışmalar yaptılar. Biz teknik destek açısından tabi ki yanlarındayız” şeklinde konuştu.
LTB’yi salt bir parti meselesi olarak görmediklerinin altını çizen Serdar Denktaş şöyle konuştu:
“LTB’yi salt bir parti meselesi olarak görmüyoruz. Yani sinekler etrafta dolaşıyorsa belediyede, iktidarda olan partilileri ısırmayıp muhalefet olanları ısırıyor değil. Çöpler sağda solda birikiyorsa ve hastalık yayılıyorsa bu hastalık iktidarda olan partinin üyelerini kapsamaycak da diğerlerini kapsayacak değil. Yollar çukur dolu. Bu yollara hepimiz düşüyor. Bu noktada hakikaten kendi işlerinde başarılı kendi kendilerini ispat etmiş bir belediye meclis kadrosu çıkardık. 20 yıllık siyasi hayatında dürüstlüğü kanıtlanmış bir arkadaşımız bu işin başını çekiyor. Gayet de iyi gidiyor propagandamız. Particiliği ön plana çıkararak, partinize sahip çıkın diyerek bir takım propagandalar yapılıyor. Ama kazanmaları mümkün değil. Kazanacağız. Seçimi kazanmaktan ziyade o 1 yılın dönemde yapacaklarımızdır bizim için önemli. Bu arkadaşlarla da başaracağımıza inanıyorum. Çok güzel bir takım halinde çalışıyorlar. Birlikte çalışmaya da devam edecekler. Bu bir yıllık süreyi başaracağımıza inanıyorum. Başarmalıyız da. Çünkü Kıbrıs Türkünün kendi kendine yeniden özgüvenini kazanması gerekir. Burada bu iş yapılabiliriz. Hem kendimize, hem Anavatana bunu gösterebilmemiz gerekir. Bu bir yıllık süre için sizlerin desteğini, oyunu bekliyoruz.”


İLKER ZÜĞÜRT: “DP’NİN YAPILACAK SEÇİMLERDE MUSTAFA ARABACIOĞLU’NU ADAY GÖSTERMESİ LEFKOŞA’NIN SORUNLARINA NE KADAR SAHİP ÇIKTIĞINI, NE KADAR SORUMLULUK SAHİBİ OLDUĞUNU GÖSTERİR”

Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt ise konuşmasında, öncelikle ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Züğürt, konuşmasının devamında Konsey’in kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Lefkoşa’nın bir takım beceriksizlikler ve doğru yapılmayan işler sonucu büyük bir çöküntüye sürüklendiğine işaret eden İlker Züğürt, Lefkoşa halkına çağrıda bulundu ve
“Hakikaten bu işi yapabileceğine inandığımız, parti gözetmeksizin çok iyi yapabileceğine inandığımız kaliteli, her yönüyle vizyon sahibi birini seçmeliyiz” dedi.
Seçimin herhangi bir nahoş olay olmadan, demokrasiyi sindire sindire, en güzel şekilde sonuçlanması temennisinde de bulunan Konsey Başkanı, “Ve yine el birliğiyle bu güzel Lefkoşamızı eski günlerine getirme şansını yakalarız” diye konuştu.
DP’nin ülkenin en eski ve seviyeli partisi olduğuna işaret eden Züğürt, DP’nin yapılacak seçimlerde Mustafa Arabacıoğlu’nu aday göstermesinin Lefkoşa’nın sorunlarına ne kadar sahip çıktığının, ne kadar sorumluluk sahibi olduğunun göstergesi olduğunu söyledi ve Arabacıoğlu ile ekibine başarılar diledi.

ARABACIOĞLU VE ADAYLAR AYRICA DR. BURHAN NALBANTOĞLU HASTANESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Mustafa Arabacıoğlu ve adaylar ayrıca Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti.
 
Editör: TE Bilisim