Çevre Teknik Komitesi, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği ile ETEK tarafından yürütülen ve UNDP- Act tarafından finanse edilen “Ara Bölgedeki Yangınları Önleme ve İşbirliği Projesi” kapsamında Proje Tanıtım Kokteyli yapacak.

Çevre Teknik Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilk etabı cumartesi günü saat 15.00’de Yeşilırmak’ta bulunan Vouni King Restoran’da düzenlenecek projenin tanıtım kokteyli ile proje bölge sakinlerine tanıtılacak.

Yeşilırmak/Lefke arasında kalan ara bölgeyi kapsayan proje, bölge sakinlerini bilgilendirmek ve ara bölgede çıkan orman yangınları konusunda bölge halkının tecrübelerinden faydalanmayı hedefliyor.
Ara bölgedeki yangınlar konusunda bir ‘mevcut durum değerlendirmesi’ yapılacak proje ile yetersiz yangın önleme alanları, yüksek yangın risk alanları ve risk altındaki kaynakların tespiti yapılacak.

Proje ile birlikte, mevcut yangın yönetim sistemi ve önleme tedbirlerinin uygunluğunun ve etkinliğinin değerlendirilerek, yangının başlama ve yayılmasını etkileyen ana neden ve faktörler tespit edilecek. Bölge halkının katılımı ile bilgi paylaşımı ve iletişim kurulması sağlanacak projede, yangın riskinin azaltılması ve önlenmesi için girişimlerde bulunulacak.

Projenin hedeflenen çıktısı, bölge sakinleri de dahil tüm ilgililerin katılımı ile ara bölgede meydana gelen yangınlar konusunun biran önce çözümlenebilmesi için işbirliğinin temellerini oluşturmak olarak belirtilirken, Projenin bu aşaması, ‘Yangınları önleme güven artırıcı önlemlerinin oluşumu için gerekli araştırma ve bilgilendirmeyi içeriyor.

Çevresel sorunların giderilmesi için proje kapsamında Mayıs ayında Pirgo’da düzenlenecek olan ve tespit ve önerilerin paylaşılacağı bir toplantı düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim