Eski Milli Eğitim Bakanı, UBP Girne Milletvekili Özdemir Berova Atatürk Öğretmen Akademisi sınavlarında şaibe şüphesi olduğunu iddia etti.

Berova'nın konuyla ilgili paylaşımı şöyle:

"Atatürk Öğretmen Akademisi giriş sınav sonuçlarında şaibe mi var ?
Bilindiği üzere 7 Temmuz tarihinde AÖA giriş sınavları yapıldı. Sınav soruları geçmişte olduğu gibi DAÜ tarafından hazırlandı. Sınav sonuçları yayınlandı başarı listesine giren adaylar mülakata çağırıldı ve kesin kazananlar listesi oluşturuldu. Buraya kadar herşey normal. 
Ancak dün akşam bazı yedek adayların velilerinden listelerde alt sırada bulunan adaylardan bazılarının ön sıra yedeklerin üzerine çıkarılarak okula kayıt yaptırılmak üzere çağırıldığı bilgisini aldım. Bunun üzerine konuyu doğru anlamak adına AÖA ve MEB net web sitelerine göz attım bir açıklama göremedim. Sn Bakan Cemal Özyiğit in yurtdışında olduğu bilgisini alınca Müsteşar Sn Asım İdris e ulaştım. Sn Müsteşar sorunun hatalı bir soru yüzünden kaynaklandığını ifade etti. Bu sorunun hatalı olduğunun mülakat yapılmadan ve kesin liste yayınlanmadan önce niye ortaya çıkarılmadığını sormam üzerine konuyu detaylı araştırıp bana döneceğini ifade etti.Bu saate kadar herhangi bir dönüş olmadı.
Bakanlık DERHAL bu konu ile ilgili açıklama yapmalı sınava girip bu söylem üzerine derin kaygı duyan adayları rahatlatmalıdır. AÇIK ve ŞEFFAF bir açıklama gelmez ise ŞAİBELİ bir sınav ALGISI kaçınılmaz olacaktır..."

Editör: TE Bilisim