Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı birçok gencin Kıbrıs sorununun yarattığı gelecek belirsizliği nedeniyle göç ettiklerini kaydederek, gelecek kuşakların daha güzel bir geleceğinin olması için yola çıktığını belirtti.

Akıncı dün sırasıyla Mutluyaka, Mormenekşe, Tuzla ve Güvercinlik’i ziyaret etti. Yurttaşların ağırlıklı olarak üzerinde durduğu Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik soruları yanıtlayan Akıncı, bir anlamaya varılmasının gerekliliğine dikkat çekerek, “Anlaşmak, teslim olmak değildir. Kıbrıs’ta çözüme ulaşmak,  Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını koruyarak bu adada dengeli yeni bir düzeni inşa etmek şarttır” diye konuştu.

Akıncı, gençlerin yıllardır süren çözümsüzlük nedeniyle gelecek belirsizliği içerisinde yaşadıklarının altını çizerek, gençlerin gelecekleriyle ilgili hayal kurabilecekleri ve bu hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir çözüm için her türlü çabayı ortaya koymakta kararlı olduğunu vurguladı.

Konuşmalarında halkın çağrısıyla aday olduğuna işaret eden Akıncı, bu çağrının şimdi gittikçe büyüyen bir desteğe dönüştüğüne tanık olduğunu vurguladı ve “Bu seçimi alacağız, her bölgeden, her siyasi görüşten insan bizim düşüncelerimizin fikirlerimizin etrafında kenetleniyor” diye konuştu

Editör: TE Bilisim