Yeni bir seçime bir hafta kala 28 Temmuz 2013 seçimlerini ve bu seçimlerde halka verilen bazı vaatleri görülen lüzum üzerine bir tekrar seçilmişlere hatırlatmak bizlerin asli görevidir.
İnsanlarımızı bulunduğu yaşam koşullarından daha iyiye taşıma iddiasıyla göreve gelmek ve misyon üstlenmenin en temel motivasyonu yürütülecek çalışmalar ve reformlarla yaşam kalitemizin somut bir şekilde iyileştirilmesi olmalıdır.
Bu bağlamda vatandaşa ve seçmene verilen sözlerin yerine getirilmesi noktasında gerekli saygıyı beklemek bu topraklarda yaşayan her bir yurttaşın hakkıdır.

Anayasadaki Geçici 10. maddenin kaldırılması.

Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın altı ay içerisinde değiştirilmesi ve KKTC’nin tek seçimbölgesi olarak kabul edilmesi.

Siyasal Partiler Yasası değiştirilerek partilerinden istifa eden milletvekillerinin bir sonrakiseçime kadar bağımsız kalması, bakan, komite başkanı olmasının ve yeni parti kurarak hükümete girmesinin engellenmesi, gibi hükümet programına girmiş vaatlerin yerine getirilmemesi noktasında ortaya atılacak hiçbir mazeretin halkın nezdinde geçerliliği yoktur olamaz.

Bununla birlikle Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak 29 haziranda referanduma sunulacak olan anayasal değişikliklerin bir başlangıç olarak teşvik edilmesi ve toplumun çeşitli kesimleri tarafından dile getirilen eksiklikleri de kapsayacak ikinci bir çalışamaya temel nitelikte olması için evet oyu kullanacağımızı halkımızla paylaşmak istiyoruz.

Sonuç olarak mevcut referandumda söz konusu anayasal değişiklerle halkımızın ve demokrasimizin yararına var olan iyileştirmeler ve yeniliklerin artı bir kazanım olarak, değişimin bir başlangıç noktası olarak kabul edilmesinin ve bu doğrultuda referandumda anayasa değişikliğine, evet denilmesinin doğru olacağına inanıyoruz.

Anıl Kaya
AYH Başkanı
 
Editör: TE Bilisim