Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubu ile Anavatan Türkiye’deki muadil okullar arasında oluşturulan dayanışma ve kaynaşmaya dayalı ilişkilere ağırlık verildi.Temelleri yıllar öncesine uzanan ve günümüzde iyice olgunlaşan yakın ilişkiler, karşılıklı imzalanan protokollerle perçinlendi.
Birey Okulları ve 22. Yüzyıl Anadolu Lisesi öğrenci ve idarecilerinin, Kasım ayında Amerikan Kolej’i ziyaret etmesi ve okul içi ve ülke tanıtımıyla ilgili aktivitelerin planlanması sonucu bir grup öğrenci, 16-18 Nisan tarihleri arasında kardeş okullarla karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdi.
Bursa’da bulunan Bursa Birey Okulları ve 22. Yüzyıl Anadolu Lisesi ile imzalanan kardeş okul protokolüyle karşılıklı etkinliklerin planlanması çalışmaları hayata geçirildi.
Amerikan Kolej’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:“Karşılıklı yapılan davetler gereği bir grup öğrenciyle birlikte Bursa Birey okulları ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, kardeş okulun velileri tarafından misafir edilerek karşılıklı kültür alışverişi, içerisinde çok güçlü sosyal bağlar oluşturma fırsatı yakalandı. Okullar arası kız basketbol takımları karşılıklı müsabakalar gerçekleştirirken, iki ülke arasında var olan güçlü kardeşlik bağlarının gelişmesine özen gösterildi. Bursa’da bulunan öğrencilerimiz tarihi, kültürel ve sosyal mekanları ziyaret etme fırsatı buldu”


Editör: TE Bilisim