Değirmenlik-Girne dağ yolunda bu sabah meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazası nedeniyle Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis taziye mesajı yayımladı.

Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis, şahsi sosyal medya hesabından (twitter ) paylaştığı mesajında, “Beşparmak Dağı’nda meydana gelen kazadan derin üzüntü duyuyorum. Hayatını kaybedenlerin yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Rum Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos da, sosyal medya hesabında, Kıbrıs Türk tarafının talep etmesi halinde Rum yönetiminin elinden gelen yardıma hazır olduğunu belirtti. Papadopulos, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’in Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu ile telefon görüşmesi yaptığını da ekledi.

DİKO ve Vatandaşlar İttifakı da yazılı açıklama yaparak kazada ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaza haberi Rum medyası tarafından “son dakika haberi” olarak geçildi. Rum radyosu haber bültenlerinde kazayla ilgili gelişmelere yer verirken internet gazeteleri kazayla ilgili haberlerini fotoğraf ve video destekli yayımladı.
Editör: TE Bilisim