Eroğlu, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin kırmızı çizgi olduğunu belirterek, KKTC vatandaşları hakkında da kimsenin söz söyleyemeyeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Eroğlu dün akşam Kaplıca’da düzenlenen yemeğe katıldı.
Yemekte ilk sözü alan eski milletvekili Mustafa Gökmen, UBP ve DPUG’nin Kaplıca’da aldığı oyun toplamının yüzde 92 olduğunu söyledi.
Eroğlu’na destek amacıyla etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Gökmen, “19 Nisan gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın, iki partinin gücüyle, birinci turdan seçimi kazanmasını diliyorum” dedi.

“ÖNÜMÜZDE 2 YIL KRİTİK”

Eroğlu da yaptığı konuşmada, bölge halkının gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, “sizlerle yeniden bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.
19 Nisan’da sadece Cumhurbaşkanını değil, müzakere masasında Kıbrıs Türk halkını temsil edecek liderin seçileceğini belirten Eroğlu, “önümüzde çok kritik 2 yıl vardır” dedi.
Önümüzdeki 2 yılda çok çetin müzakereler yaşanacağına dikkat çeken Derviş Eroğlu şöyle devam etti:

“ANASTASİADİS MASAYA GELECEK”

“Şu an masadan kaçan Anastasiadis’in tekrar masaya geleceğine inandığım için, bir zaman limiti içerisinde müzakereleri başlatıp bitirme arzusundayım. Tüm iyi niyetimize rağmen, bugüne kadar oldukları gibi bundan sonra da anlaşma niyetinde olmadıklarını göstermek için aday oldum. İki parti destekledi. İki parti dışında beni seven bir çok dostum da aday olmam yönünde uyarıda bulundular.”

“EN BÜYÜK KAVGAM GARANTİ VE VATANDAŞLARIMIZ HAKKINDA”

Rumların anlaşma niyetinde olup olmadığını dünyaya sorgulatmak için de aday olduğuna dikkat çeken Eroğlu, Rumların her önerisine karşılık kendi önerilerini de sunduğunu söyledi.
Eroğlu, “İki Rum liderle, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi ile KKTC vatandaşları hakkında büyük kavgalar verdim. Kimse vatandaşlarımın geleceğiyle ilgili karar veremez. Bir de toprak konusunda büyük bir kavga içerisindeyiz. Biz ne istediğimiz biliyoruz. Sizin de ne istediğinizi biliyoruz. Mücadelemizi buna göre veriyoruz” dedi.




 
Editör: TE Bilisim