Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü düzenlenen törenle andı.

Amerikan Koleji Girne yerleşkesinde gerçekleşen tören, sınıf kaptanlarının ve sınıf temsilcilerinin Atatürk büstüne çiçeklerini koymaları başladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Saygı Duruşu’na ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Amerikan İkokulu okul korosu ‘’Cumhuriyet Cumhuriyet ve Atam Sen Rahat Uyu’’ eserlerini seslendirdi. Amerikan Koleji Anasınıfı öğrencileri ‘’Kahramanımızsın Atatürk ve Uyanda Kalk Atam’’ şiirlerini okurken, Daren Hüroğlu ve Günseli Erdem günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmada ‘’İki Mustafa Kemal vardır. Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur” dedi.Ayrıca, The American Nursery School öğrencilerinden oluşan şiir korosu Atatürk şiirini okurken, Internatıonal Middle School öğrencilerinden Nehir Yeşilada ve Mustafa Bağman ‘da ‘’Atatürk Ne Demek’’ şiirlerini okudu.

Törenin sonunda İlkokul 2.sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu oratorya tümizleyenlere duygusal anlar yaşattı. Amerikan Koleji’nden günün anlam ve önemi ile ilgili, ''İlkeleriyle daima kalbimizde olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgi, saygı ve derin bir özlemle anıyoruz” mesajı yayınlandı.
 
Editör: TE Bilisim