Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu Bayrak Haber’de yayınlanan Akşama Doğru Programı’na katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Amcaoğlu uzun yıllar Gönyeli Belediyesi’nde başkanlık görevi yürütmüş birisi olunca konu da doğal olarak Lefkoşa Türk Belediyesi için Pazar günü yapılacak seçime de geldi.

Bakan Amcaoğlu ilk olarak, Lefkoşa’da belediyenin bu hale gelmesinde zaman zaman Cemal başkanının suçlandığını belirterek bunu doğru bir şey olmadığını vurguladı.

Belediyelerde belediye meclislerinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Amcaoğlu muhalefet partilerine mensup meclis üyelerinin hatalı davrandığını belirterek, “muhalefet kendini bu işten sıyırmasın “ dedi.

Amcaoğlu, “Başkan belediye meclisinin denetiminde ve gözetiminde onların aldığı kararlar doğrultusunda hareket eden bir yöneticidir” diye konuştu.

Bugün itibar ile bakıldığı zaman UBP adayı Hasan Sertoğlu’nu başkent belediyesini kurtarabilecek tek aday olarak gördüğünü belirten Amcaoğlu, kısa sürede Lefkoşa’nın toparlanması gerektiğini belirtti.

Sertoğlu’nun geçmişine bakıldığı zaman hem son derece başarılı bir işadamı olduğunu hem de sosyal yönden çok başarılı olduğunu belirten Bakan Amcaoğlu, Sertoğlu’nun seçimi kazanması halinde 6 ay içerisinde LTB’yi sorunlarından arındıracak bir programı uygulayabileceğini söyledi.

Hasan Sertoğlu’nun propaganda sürecinde gerçekçi davrandığını da belirten Amcaoğlu, Lefkoşalı’nın sorunlarını giderecek olanağa bilgiye sahip kişinin Hasan Sertoğlu olduğunu belirtti.
Amcaoğlu, Hasan Sertoğlu’nun Lefkoşa için şans olduğunu görüyorum” dedi.

Ziraat Bankası’nın belediyeye sağladığı kredi konusuna da değinen Amcaoğlu “bu yapılmadığı takdirde Lefkoşa’nın kurtuluşu mümkün değildir” diyen Sertoğlu’nun bunu yaptığı takdirde 2014 yerel seçimlerini kazanarak 4 yıllık süre içerisinde Lefkoşa’yı çok iyi yerlere getireceğine inanç belirtti.

Bazı adayların popülistçe davrandığını belirten Amcaoğlu, Hasan Sertoğlu’nda böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Personel durdurma konusunda diğer adayların cevap veremediğini ancak Sertoğlu’nun “çalışana dokunmayacağım” cevabını verdiğini anımsatan Amcaoğlu, “herkesin kendisine destek olmasın bekliyorum “dedi.
13 aylık dönemin toparlanma süreci olacağını belirten Amcaoğlu, gelecek olan başkanın elinde sihirli değnek olmadığını uçuk kaçık projelerle halkın aldatılmaması gerektiğini belirterek halkın oy verirken dikkat etmesini istedi.
 
Editör: TE Bilisim