Ağaç ve orman Haftası Gönyeli Anaokulu’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Etkinliğe, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin yanısıra Milli Atlet Meliz Redif de katıldı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu konuşmasında, daha çok nefes alabilmek, daha sağlıklı yaşayabilmek için ormanları korumanın, geliştirmenin ve artırmanın herkese düşen bir görev olduğunu vurguladı.

3 gün önce İstanbul’da ormanlarla ilgili uluslararası bir toplantıya katıldığını hatırlatan Amcaoğlu, dünyada ormanların gelişmesi, korunması için ülkelerin birbirleriyle sıkı işbirliğine gittiğini belirtti.

Nisan ayında yine İstanbul’da tüm dünya ülkelerinin dünya ormancılığını masaya yatırılacağını da açıklayan Amcaoğlu, bu toplantıda ormanların korunması ve geliştirilmesi için uluslararası boyutta kararlar üretileceğini söyledi.

Amcaoğlu, “ormanı bekçi değil sevgi korur” sözüne de atıfta bulunarak, “ormanlara gözümüz gibi bakalım, koruyalım dedi.

Etkinlikte daha sonra Gönyeli Anaokulu öğrencileri tarafından ağaç ve orman temalı çeşitli gösteriler, canlandırmalar ve skeçler sahnelendi; Bakan Amcaoğlu’nun da katılımıyla fidan dikildi.
Editör: TE Bilisim