AMCAOĞLU, HASPOLAT MUHTARLIĞI VE HASPOLAT İLKOKULU TARAFINDAN DÜZNELENEN FİDAN DİKME ETKİNLİĞİNE KATILDI

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, Haspolat Muhtarlığı ve Haspolat İlkokulu tarafından düzenlenen ağaç dikme etkinliğine katıldı.

Amcaoğlu Haspolat İlkokulu öğrencilerine yaptığı konuşmada, ormanlarımızın en değerli varlıklarımızdan olduğunu, her dikilecek fidanın KKTC temellerine konan bir harç olduğunu unutmamak gerektiğini, ormanların korunması ve genişletilmesi için bu etkinliklerin son derece önemli olduğunu belirtti.

Amcaoğlu, ülkemizde ağaçlandırma çoğaldıkça gelecek nesillere bırakılacak büyük bir miras yaratıldığını bilmek gerektiğini, tıpkı insan sevgisi gibi ağaç sevgisini de unutmamak gerektiğini, Tarım Bakanlığı’nın bir buçuk milyon civarında fidan dikmeyi hedeflediğini ve bunun büyük bir bölümünün hayata geçtiğini vurguladı.

Orman Dairesi’nin orman yangınlarına karşı gerek araç gereç gerekse insan gücü katkılarının hazır olduğunu belirten Amcaoğlu, orman yangınlarının büyük kısmının insan hatalarından kaynaklandığını öğrencilere aktararak ormanlarımızın korunması gerektiğine de değindi.
Etkinliği düzenleyen Haspolat Muhtarı İnangil ve Haspolat İlkokulu yetkilileri de Amcaoğlu’na bakanlık tarafından verilen fidan desteğinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.
Editör: TE Bilisim