Antik Mağusa Vakfı, tarihi Namık Kemal Meydanı’nda, Mağusa’yı bulunduğundan daha iyi noktaya taşıyabilmek için, “Antik Mağusa 1’inci Surlariçi Festivali”ni düzenledi.
Büyük ilgi gösterilen festivalde, fotoğraf sergileri, yiyecek içecek stantları, Kıbrıs’a özgü el işlerinin satıldığı stantlar kuruldu.
Folklor gösterisiyle başlayan festivale, Cmhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katıldı.
Derviş Eroğlu, festivaldeki standları tek tek gezerek, Mağusa’nın ileriye taşınması için atılan adımn gurur verici olduğunu dile getirdi.
Geleneksel olarak düzenlenecek festivalde, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay birer konuşma yaptı.

Gerektiği gibi korunmuyor!
Mağusa’nın kendine has bir dokusu olduğunu belirten Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, tarihsel süreçte bünyesinde farklı kültürleri barındıran Mağusa’ya gereken önemin verilmediğine vurgu yaptı.
Başkan İsmail Arter, Mağusa’nın gerektiği gibi korunamadığına da vurgu yaptıktan sonra, tarihi kentin gelişip daha iyi yere taşınması için elinden gelen katkıyı sağlayacağını söyledi ve bu katkıyı herkesten beklediğini ifade etti.
İsmail Arter, “Kentin zenginliklerini koruyarak kullanmalıyız. Bu hepimizin görevi. Kentimizi dünyaya tanıtmak için elden geleni yapacağız. Mağusa’yı olması gerektiği yere taşıyacağız” dedi.

Dünyaya sesimizi duyuracağız!
Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, Mağusa’nın turizmde daha iyi noktaya gelebilmesi ve markalaşması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Amacımız Mağusa’yı hak ettiği yere taşımak. Bunun için yola çıktık. Dünyaya Mağusa’nın sesini duyurmak istiyoruz. Bu görev hepimizin. Suriçinin hak ettiği değeri görmesi için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Başkan Resmiye Canaltay, kısa sürede düzenledikleri Antik Mağusa 1’inci Surlariçi Festivali’ni geleneksel hale getireceklerini belirterek, katkı koyanlara teşekkür etti.
Geleneksel olarak her yıl düzenlenecek olan festivale vatandaşların yanı sıra, çok sayıda bakan, milletvekili ve işadamları katıldı.
Saat 10.00’da başlayan festivalde, Gazimağusa Belediyesi’nin sergilediği folklor gösterisi, izleyenleri adeta büyüledi.
Ardından, Karadeniz Kültür Derneği’nin ekibi gösterilerini sundu. Ada Işığı Çocuk Korosu da katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Festivalde, ayrıca, Studio 21 Performansı, Flüt dinletisi, Otello Çoksesli Korosu, DAÜ Müzik Öğretmenliği Bölüm Korosu ve DAÜ öğrenci kulüpleri tarafından hazırlanan gösteriler büyük ilgi gördü.



 
Editör: TE Bilisim