Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, çevre bilincinin gelişmesi ve çevrenin korunması adına “Alo 123” ihbar hattıyla 24 saat kesintisiz hizmet vermektedir.

Çevre yasasının geçmesiyle “Alo 123” ihbar hattına gelen ihbarlar değerlendirilerek bir çok cezai yaptırımlar uygulanmış ve çevreye karşı duyarlılık gösterilmesi amaçlanmıştır.

Teknolojik alanda yaşanan gelişmeler gözönüne alınarak Bakanlığa ait sosyal paylaşım sitelerinde revizyon yapılmış ve gelen ihbarlar Facebook ve Twitter hesaplarından da kabul edilmeye başlanmıştır.


Bakan Mehmet Harmancı, gelişen ve değişen teknoloji çağında çevre kirliliği yaratan kişi veya kurumlar artık internet yolu ile Bakanlığın Twitter hesabı olan “KKTC Turizm Bakanlığı” ve Facebook hesabı olan “KKTC Çevre Koruma Dairesi” adreslerinden yazılı ve görsel olarak takip edilebilecektir.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı “Alo 123” Çevre İhbar hattının yeni hali ile şeffaf bir takip sistemine geçerek bir ilki yaşatmaktadır. Halk tarafından sosyal paylaşım sitelerinde anında görülebilen, online müdahale ile istek öneri ve şikayetleri anında değerlendirecek olan personeli ile “Alo 123” Çevre ihbar hattı 24 saat hizmet vermeye devam edecektir.

Resimlerle de desteklenebilecek bu linklerin halk tarafından ziyaret edilmesi ile Çevre Koruma Dairesinin en erken zamanda olaylara müdahalesi hedeflenmiştir.

Bakan Harmancı; “Toplum ile buluşmayan yapılar gün geçtikçe içine kapanık bir hal alır ve kendi kabuğunda yaşamaya başlar, biz toplumla barışık toplumdan korkmayan ve bunun içinde ufak adımlarla dahi olsa birtakım ilerlemeler kaydetmek adına girişimlerde bulunacağız, bu nedenle sosyal medyada halka ulaşmak ve sürekli iletişim halinde olmak amacıyla online olarak yer alacağız” dedi.
Editör: TE Bilisim