Alanya Şoförler Nakliyeciler Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı, Yönetim Kurulu ve bazı üyeleri, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret etti.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Sanaatkarlar Merkez Birliği’nin davetiyle KKTC’ye gelen heyete başkanlık yapan Oda Başkanı Ali Akkaya, Eroğlu’yla görüşmelerinde, Alanya’yla ilgili bilgiler verdi.

Alanya’nın Türkiye’nin en çok turist çeken yerlerinden bir olduğunu kaydeden Akkaya  Alanya’da çok sayıda yabancının yaşadığını da kaydetti ve turizm sezonu öncesinde motivasyon için yönetim kurulu üyeleri ve üyelerinden oluşan bir heyetle KKTC’ye geldiklerini kaydetti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, heyetin KKTC’de bulunduğu süre içerisinde bir çok yer gezme ve görme fırsatı bulmasını temenni etti ve ziyaretten memnun kalmalarını diledi.

Alanya’nın ellerini uzatsalar tutacakları mesafede olduğunu dile getiren Eroğlu, en son 1995 yılında Alanya’ya gittiğini o gün ile bugün arasında çok fark olduğundan emin olduğunu söyledi.

Esnafın emeğiyle para kazandığını kaydeden Eroğlu, onlara çalışabilmeleri ve aileleriyle mutlu şekilde yaşayabilmeleri için sağlık ve işlerinin iyi gitmesi temennisinde bulundu.

“Burası hepimizin ortak vatanı” diyen Eroğlu KKTC’deki nüfus ile Türkiye’deki nüfus arasında bir fark olmadığını belirtti ve “Hepimiz Türküz” diye konuştu.

Atalarının emanet ettiği topraklarda Türk varlığını bugüne kadar devam ettirdiklerini ifade eden Eroğlu, Anavatan Türkiye sayesinde devleti kurduklarını söyledi.

“Devletin varlığının devam ettirilebilmesi için sizlerin de desteği hep olmuştur”  diye konuşan Eroğlu, bundan sonra da birlikte olmaya devam edeceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Akkaya, Eroğlu’na ipekböceği işlemesi tablo ve Alanya’ya özgü hediyeler sundu.

Editör: TE Bilisim