Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Hüseyin Avkıran Alanlı, devam eden müzakere sürecinde geçmişten yaşanan tecrübeler ışığında halka fazla umut pompalanmaması gerektiğini belirterek “Temkinliyiz” dedi.

Başkan Vekili Alanlı, temaslarda bulunmak amacıyla KKTC’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ı kabul etti. Kabulde CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da yer aldı.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’ndaki kabulde konuşan Alanlı, Kıbrıs Türk halkının acı dolu günlerden bugünlere nasıl gelindiğini bilen vefalı bir halk olduğuna vurgu yaparak “Hangi şartlarda kimlerle bugünlere gelindiğini halkımız iyi bilmekte ve anımsamaktadır” dedi.

Alanlı, bu nedenden dolayı Kıbrıs Türk halkının Anavatanına yürekten bağlı bir halk olduğunu söyleyerek Anavatan’ın güzide bir partisi olan CHP’nin yetkililerini Meclis çatısı altında ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Kıbrıs sorunu konusunda da değerlendirmelerde bulunan Alanlı, 42 yıldır devam eden müzakerelerde anlaşmayı isteyen tarafın her zaman Kıbrıs Türk tarafı olduğunu, ancak anlaşma için haklarından feragat etmesi istenenin de her zaman Kıbrıs Türk tarafı olduğunu belirtti.

Alanlı “Oysa anlaşma iki tarafla olur ve bir anlaşmada her iki tarafın da feragat göstermesi gerekir” dedi.

2004 yılında yapılan referandumda Kıbrıs Türk tarafının yüzde 65 oranında “evet” , Rum tarafının ise “hayır” dediğini anımsatan Alanlı, bu nedenden dolayı devam eden süreçte halka fazla umut pompalanmaması ve temkinli olunması gerektiğini söyledi.

YILMAZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da konuşmasında, devam eden müzakere sürecinde neler olduğunu anlayabilmek ve CHP adına hangi katkıları yapabilecekleri konusunda temaslarda bulunduklarını ifade etti.

Yılmaz, bu yıl içerisinde KKTC’ye üçüncü kez ziyaret gerçekleştirdiğine işaret ederek her ziyarette Meclis Başkan Vekili Alanlı’yla da biraraya gelmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.
Editör: TE Bilisim