Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Avkıran Alanlı Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof Dr Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Avkıran Alanlı, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin İskele Bölgesine bir fakülte açmak için başlattığı girişimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Alanlı, 5 ay önce rektörlük seçimi sonrası Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin İskele Bölgesi’ne bir fakülte açması yönünde fikir teatisinde bulunduğunu ve bu fikrin bugün dikkate alınmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti.
DAÜ’nün böylesine bir girişim yapmasının önemine değinen Alanlı, bir fakültenin sosyo-ekonomik yönde bölgeye ciddi katkı sağlayacağını belirtti. İskele bölgesinin yüz ölçüm olarak ülkenin en geniş ikinci bölgesi olduğunu hatırlatan Alanlı, buna rağmen İskele’nin gayri safi milli hasıladan en az payı alan bölge olduğuna dikkat çekti.
İskele Bölgesinin kalkınması için bölgeye bir üniversitenin şart olduğuna dikkat çeken Alanlı, DAÜ’nün yapacağı bu atılımla İskele bölgesinde büyük bir açığı kapatacağını belirtti. İskele ve bölge halkının yüzünün güleceğini belirten Alanlı, Prof Dr Necdet Osam’a teşekkürlerini iletti.
DAÜ rektörü Prof Dr Necdet Osam, İskele bölgesini diğer bölgelerden ayrı tutmadığını belirterek, İskele’de yaşayan bir vatandaş olarak İskele bölgesine yapılacak yatırımdan ayrıca duyduğu mutluluğu ifade etti.
Editör: TE Bilisim