KKTC Büro, Banka ve Ticaret Çalışanları Sendikası (Büro-İş) Başkanı Hüseyin. Z. Akyön, Mehmetçik Belediyesi Başkanı Beyazıt Adalıer ile belediye meclisi arasındaki anlaşmazlıktan dolayı çalışanların Haziran maaşlarının ödenemediğine işaret ederek, nahoş olaylar yaşanabileceği ve istenmeyen hadiseler olabileceği konusunda yetkilileri uyardı.

Büro-İş Başkanı Hüseyin Z. Akyön yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nın Nisan, Mayıs ve Haziran 2013 aylarını kapsayan devlet katkı payını belediyeye vermediğini, bu sebeple de çalışanlara Haziran maaşlarının ödenmediğini kaydetti.

Mehmetçik Belediyesi’nde yaşanan sorunu Ocak 2013’de Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını, ancak mahkemelerin tatile girmesi nedeniyle davanın tatile takıldığını ifade eden Akyön, çalışanlarla sendikanın çaresiz kaldığını söyledi.

Akyön, “Seçimlerin yaklaştığı bu günlerde elini taşın altına koyacak bir makam arıyoruz. Bizlerin iki yıldır sadece elimiz değil, tüm vücudumuz taşın altındadır. Her sıkıntıya göğüs geren çalışanlar belde halkına hizmet vermeyi sürdürmeye devam etmektedir. Ancak ne çalışanın ne de sendikanın dayanma gücü kalmamıştır” dedi.

Hüseyin Z. Akyön, halka hizmet diye görev alan belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinin inatları yüzünden hem çalışanlara, hem de yöre halkına sıkıntı yaşatıldığını savundu.

Akyön, bu yaşananlardan dolayı Mehmetçik’te nahoş olaylar yaşanabileceği ve istenmeyen hadiseler olabileceği konusunda yetkilileri uyardı. 
Editör: TE Bilisim