Akdeniz Karpaz Üniversitesi ülkemizdeki Sivil Havacılığın geçişmesine katkı koymak amacı ile Türkiye Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK)'nun işbirliğiyle sivil havacılıkta yükseköğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin yapacağı stajla ilgili olarak "Sivil Havacılık Eğitiminde Ortak Staj Eşleştirme Yeterliliklerinin Belirlenmesi ve Staj Eşleştirmeye Yönelik Karar Destek Sistemi Önerisi" başlıklı bir toplantı yapıldı.

İstanbul WowAirportHotel'de gerçekleşen ve Anadolu Üniversitesi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladıkları toplantıya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden herhangi bir kurum katılmazken, üniversitelerden sadece Akdeniz Karpaz Üniversitesi katıldı.
Toplantıda AkdenizKarpaz Üniversitesi Yer Hizmetleri Bölüm Başkanı Erbay Erişer ve Kabin Hizmetleri Bölüm

Başkanı Seran Beyar katıldı

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Akdeniz Karpaz Üniversitesi Yer Hizmetleri Bölüm Başkanı Erbay Erişer, “üniversitemizde okuyan öğrencilerimizin daha üniversite okurken bu türden staj imkanları ile sektöre hazır hale getirmelerini hedefliyoruz. Bu bölüme kayıt yaptıran öğrencilerimiz üniversite eğitimleri tamamlamaları halinde şuan bu sektörde var olan açığı en iyi şekilde kapatacaklardır. Yeni dönemin yeni iş imkanlarının başında havaliamı yer hizmetleri de gelmektedir. Ülkemizde de Ercan Havalimanın yenilenmesi ile birçok kişiye bu alanda ihtiyaç duyulacaktır” dedi.


 
Editör: TE Bilisim