Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, “Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin AKP’nin bilinçli bir şekilde tırmandırdığı gerginlik politikasının peşinden sürüklendiklerini ve koro halinde hareket ederek ortamı daha da gerecek söylemlerde bulunduklarını” öne sürdü.

BKP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre İzcan, “İçinde bulunduğumuz kriz ortamında tüm taraflar daha soğukkanlı ve sorumlu davranmalıdır. Her iki taraftaki çözüm karşıtları yangına benzinle gitmekte ve tamamen bir çıkmaz oluşturmaya çalışmaktadırlar. Böylesi bir ortamda çözüm ve barış istediğini söyleyen kesimlerin görevi statükocuların peşinden sürüklenmek değil, yangını söndürmektir” dedi.

Müzakerelerde yaşanan krizin sorumlusunun AKP olduğunu iddia eden İzcan, “müzakere masasından ayrılan Rum lider Anastasiadis’in de en az Türkiye’nin gerginlik politikası kadar hatalı olduğunu” kaydetti.

BKP Genel Başkanı İzcan, çözüm isteyen tüm kesimlerin içinde bulunulan kriz ortamından bir an önce çıkmaya odaklanması gerektiğini vurgulayarak, Türkiye’nin gemilerini Kıbrıs açıklarından çekmesini, Anastasiadis’in de müzakere masasına dönmesini istedi; tüm tarafları yapıcı ve soğukkanlı olmaya çağırdı. 
Editör: TE Bilisim