Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar’ın, “GAÜ ve 50. Yıl Vizyonu” ile ilgili; tüm akademik ve idari kadronun katılımı ile gerçekleştirdiği kendi ifadesiyle “Büyük Ailenin Buluşması” olarak değerlendirdiği toplantının yankıları sürüyor. GAÜ Spectrum Uluslararası Kongre Merkezi’nde, ‘GAÜ AİLESİ’nin olağanüstü katılımının gözlemlendiği toplantıda; 2017-2018 Akademik Yılı için benimsenen “İnovasyon” temasını bağlayan tüm payda ve paydaşlara değinen Kurucu Rektör Akpınar, kurumsal inovatif düşüncenin ne olması gerektiğini, uluslarararası kriterlere atıflarda bulunarak değerlendirdi.

“193 ÜLKE, 12.000 KURUMUN BOY VERDİĞİ, KÜRESEL HAREKETİN ÜLKEMİZ ADINA TEK TEMSİLCİSİYİZ”

GAÜ’nün 2035 Yılı’ndaki, 50’inci kuruluş yılına doğru sürdürdüğü ‘bir dünya üniversitesi’ misyonunun son evresinin kendilerine; 2015 Yılı’nda uluslararası ittifak ile hayata geçirilen ve 193 ülkenin altına imza attığı yaklaşık 12.000 kurum ile birlikte hareket eden “BM Global Compact”a üyelik teklifini de getirdiğini belirten Kurucu Rektör Akpınar; “Birleşmiş Milletler Örgütü bünyesinde hareket eden bu oluşum içerisinde, GAÜ artık, ‘Ada’mızın ilk ve tek yüksek öğretim kurumu temsilcisidir.” dedi.

“BAŞTA ÇOCUK VE KADIN OLMAK ÜZERE, İNSAN HAKLARININ İLERİYE GÖTÜRÜLMESİ, FAKİRLİK İLE RÜŞVETİN ORTADAN KALDIRILMASI ORTAK AMACIMIZ”

Küresel prensiplerin bir döngü yılı olarak lanse edildiği 2030'a yönelik ve BM'nin paydaş 10 prensibi çerçevesinde ülkeler ve liderlerinin bir araya getirildiği uluslararası toplantıya, GAÜ Adına katılarak, Kuzey Kıbrıs’ı da temsil ettiklerini vurgulayan Kurucu Rektör Akpınar; “Bu toplantının sonunda ortaya çıkan ve gelecek kuşakları etkileyecek belgede bizim de imzamız yer almaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin sadece 5 aktif üniversitesi de bu yapının bir parçası olarak bulunmaktadır. Başta çocuk ve kadın olmak üzere insan hakları, rüşveti, fakirliği ortadan kaldırmanın başlıca ortak amaçlar olduğu prensipler dizesini yürütmek, yardımcı olmak artık daha belirgin misyonumuzdur.” şeklinde seslendi.

Editör: TE Bilisim