Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’ya destek veren kadın gönüllüler, dün, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda “Dünya Emekçi Kadınlar Günü Paneli” düzenledi.

AKINCI: “YILDA BİR KEZ ANIMSANACAK BİR OLGU DEĞİL”

Panelin başında kısa bir konuşma yapan bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, kadınlar gününün aslında bilinçlenme günü olarak kabul edilmesi gerektiğini ve kadın-erkek herkesin bilinçlenme ihtiyacı olduğunu söyledi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramı sadece yılda bir kez anımsanacak bir olgu değil. Bunu bir yaşam biçimi haline getirmemiz, özeleştiri de yapabilmemiz gerekir” diyen Akıncı, kadınların müzakere masasında bulunmaları gerektiğini kaydederek, göreve gelmesi halinde yetkin, liyakatli, katkı yapmaya müsait kişilerin önünü açacağını söyledi.

Akıncı’nın konuşmasının ardından ‘Toplum olarak Toplumsal cinsiyet eşitliğinin neresindeyiz?’ sorusuna yanıt aranan panele Meltem Onurkan Samani’nin moderatörlüğünde devam edildi.

Konuşmacılardan akademisyen Ömür Yılmaz, “Kıbrıs Türk Siyasetinde Feminizmin Yeri”ni irdelerken, bir diğer akademisyen Umut Bozkurt ise “Barış görüşmelerinin toplumsal cinsiyet eşitliği esasında yapılandırılması ve çözüm ardından oluşacak birleşik Kıbrıs’ın yeni kurumlarını toplumsal cinsiyet eşitliği prensibine göre şekillendirme” konuları üzerinde durdu.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ise konuşmasında “Toplumsal cinsiyet eşitliği ve özgürlüğüne duyarlı belediyecilik ne denli mümkün” sorusunu Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki uygulamalardan örnekler vererek yanıtladı. 
Editör: TE Bilisim