Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı trafik güvenliği alanında da Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma geliştirilebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği Başkanı Hüseyin Sevay ve Dernek Kurucu ve Onursal Başkanı Taner Aksu’yu kabul etti.

Taner Aksu  kabulde yaptığı konuşmada, trafikte durumun yürekler acısı olduğunu, “pısırık sebeplerden dolayı trafik güvenlik sistemi oluşturulamadığını” söyledi.

Trafik kazalarından dolayı 1975 ve sonrası bin 888 can kaybı yaşandığını, bunun nüfusa oranına bakıldığında bir rekor olduğunu ifade eden Aksu, dünyada gelişmiş ülkelerin geliştirip yürürlüğe koyduğu trafik güvenlik sistemlerinin hükümetler tarafından kullanılmamasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Aksu, Cumhuriyet Meclisi’nde Trafik Güvenliği Kriz Komitesi oluşturulması yönünde alınan karara işaret ederek, komitenin teknik elemanlardan oluşturulan bir ekiple desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ise, trafik güvenliğinin de bir bilim dalı olduğunu, trafik güvenliğinin iyileştirilmesi için de ne yapılması gerektiğinin belli olduğunu kaydetti.

Trafikteki can kayıplarının ürkütücü bir oran olduğunu belirten Akıncı,  kanser, kalp rahatsızlıkları ve trafik kazalarının ülkenin en ciddi sağlık sorunlarından olduğunu söyledi.

Akıncı, “Trafikte gerekenleri yapabilmek için de yeni bir anlayışa ihtiyaç var. Konunun sadece yol standartlarıyla ilgili olmadığını, insan davranışlarıyla, devlet davranışlarıyla da ilgili olduğunu düşünüyorum” dedi.

Çevre temizliği konusunda Cumhurbaşkanlığı tarafından geliştirilen projeye işaret ederek, trafik güvenliği için de Cumhurbaşkanlığının koordine görevini üstleneceği bir proje geliştirilebileceğini belirten Akıncı, kiminle ne yapabileceğini görebilmek için trafik güvenliği ile ilgili Belediyeler Birliği, sivil toplum örgütleri, milletvekillerinin de katılımıyla bir toplantı düzenlenebileceğini söyledi.

Akıncı, trafik güvenliğinin ivediliği olan bir konu olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim