Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk toplumunu geleceğe en iyi şekilde taşımak için kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi iç bünyesinde düzgün işleyen bir yapıyı kurarak iç sorunların aşılması ve gençlerin topraklarında tutunmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Akıncı, iyi idare yanında onurlu bir barışa açık kapı bırakılmasının önemine de dikkat çekti.

Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Akıncı bugün, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti; Dernek Başkanı Ertan Ersan ve dernek yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.

Mustafa Akıncı ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin toplumda özel bir yeri olduğunu ve şehitlerin her zaman için toplumun kalbinde yaşayacağını belirtti.

Akıncı, “Dileğimiz ve çabamız, bundan sonra bu topraklarda, ne bizim taraftan ne de diğer taraftan artık şehit, malul gazi ve kayıp olmamasıdır. Bu adanın gençleri, gelecek kuşakları artık bu adanın nimetlerini paylaşsınlar, çünkü yılardır bu toprakların cefasını paylaştık” dedi.

“GENÇLERİN TOPRAKLARINDA TUTUNMASININ SAĞLANMASI GEREKİR”

Görevin bundan sonra Kıbrıs Türk toplumunu geleceğe en iyi şekilde taşımak olduğunu, Cumhurbaşkanlığına aday olmasının en önemli nedenini de bunun oluşturduğunu vurgulayan Akıncı, hedefe varmak için kendi ayakları üzerinde duran, ekonomik özgürlüğünü kazanmış, kendi iç bünyesinde düzgün işleyen bir yapıyı kurarak iç sorunların aşılması ve gençlerin topraklarında tutunmasının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Bu nedenle iyi idare yanında onurlu bir barışa açık kapı bırakılmasının önemine dikkat çeken bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, önünde sonunda müzakerelere yeniden başlanacağını belirtti.

“HERKES KAPISINI ÇALABİLSİN”

Akıncı, cumhurbaşkanlığı makamının bağımsız, toplumun her kesimini eşit şekilde kucaklayabilen bir yapıda olması gerektiğini kaydederek, “Tüm siyasi parti, kuruluşlara, farklı renk ve düşünceye eşit durmalı ki herkes kapısını çalabilsin” diye konuştu.

Kıbrıs Türk toplumu için olduğu kadar bölge için de büyük bir önem taşıyan Türkiye ile olan iyi ilişkilerin saygın ve kişilikli olması gerektiğini de söyleyen Akıncı, “Biz, ayakları üzerinde duran, hem Türkiye hem de Avrupa ile iyi ilişkiler içerisinde olan bir yapı istiyoruz” dedi.

Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanının asli görevinin Kıbrıs müzakerelerini yürütmek olmakla birlikte vatandaşa diğer konularda da rehberlik etmesi gerektiğini belirterek, halktan aldığı mesajla aday olduğunu ve takdirin yine halkın olacağını ifade etti. Akıncı, “Halkın vereceği karara saygılıyım. Benim tek bir hırsım var, o da bu ülkeye hizmet etmektir” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim