Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BRT’de canlı yayına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akıncı Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, “Sıfır vakada 61'inci gündeyiz. Cuma gün partilerle toplantıda seçimlerin mümkün olan en erken tarihte yapılmasını gündeme getireceğim. Meclis Haziran sonuna kadar karar üretilebilirse, 16 Ağustos'ta ilk tur, eğer 2.  tur olacaksa o da 23 Ağustos'ta yapılabilir” ifadelerine yer verdi.

Akıncı, “bir anımsatmada bulunmak istiyorum; seçimlerin ertelenmesiyle ilgili ilk talep ve öneri tümüyle partilerin ortak bir toplantısında kararlaştırılıp bana ulaştırıldı. Yani ‘geliniz bu seçimleri erteleyelim’ diyen cumhurbaşkanı olmadı. Sayın başbakan çağırdı ve tüm partiler bir araya gelerek zorunluluk çerçevesinde seçimlerin ertelenmesi gerektiğini bana ilettiler” şeklinde konuştu.

Akıncı, “Seçim halk sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde en erken tarihte yapılsın demiştim. Her şey yolunda giderse 11 Ekim’i beklemeden seçim tarihi, daha önce bir tarihe çekilebilir. Daha önce bu konuya katıldığım her programda değindim” dedi.

Akıncı şöyle devam etti: 

“Seçim açısından olaya baktığımda öyle görünüyor ki; bilim temelli alırsak meseleyi seçimlerin bir an önce yapılması akla en uygun olarak görülüyor. Tabi bu bir tek benim düşünmem ve söylememle olacak bir iş değil, Meclis’in bu kararı üretmesi lazım…”

Editör: TE Bilisim