Cumhurbaşkanlığı’nda saat 16:30’da gerçekleştirilen görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu ile Teknik Komiteler Koordinatörü ve Siyasi İşler Danışmanı Meltem Samani de hazır bulundu.

Kabulde konuşan ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, bu akşam üniversitenin açılış törenin gerçekleştirileceğini, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı da yanlarında görmenin kendilerini mutlu edeceğini ancak Akıncı’nın yoğun programı nedeniyle aralarında olamayacağını kaydetti.

Kök, biraz daha farkındalık yaratmak ve KKTC’de gelecek sürecin mesleklerini içerecek yeni programlar açmayı düşündüklerini  belirtti ve “siber güvenlik” i bunlara örnek olarak gösterdi.

ODTÜ  olarak Ankara’da başlattıkları “Tekno Kent” konseptini KKTC’de de başlatmak istediklerini anlatan Kök, ODTÜ’nün her yıl en başarılı tekno kent olarak seçildiğini söyledi.

BAYKAL

ODTÜ KKK Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal da, ODTÜ’nün araştırma ve geliştirme alanındaki 60 yıllık bilgi ve deneyimini artık Kuzey Kıbrıs Kampusu aracılığıyla Kıbrıs’taki tüm paydaşlarına sunmaya hazır olduğunu söyledi. Baykal, özelikle teknoloji konusunda adayı kalkındırmak için ellerinden geleni yapmaya ve gereken desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, kendisinin de bu akşam ODTÜ’de olmayı arzu ettiğini ancak önceden verilmiş bir sözü olduğunu söyledi.

ODTÜ’nün Türkiye’de olduğu gibi KKTC’de de bir takım işlere imza attığını söyleyen Akıncı, kampus anlayışı ile ODTÜ bünyesinde yeşile verilen önemden bahsetti. Siber güvenlik ve tekno park konularının da çok iyi olacağını belirten Akıncı, toplumun araştırma geliştirmeye kaynak ayırmazsa diğer ülkelerin çok gerisinde kalacağını belirtti. Akıncı bu yöndeki çabaların başarıya ulaşmasını temenni ettiğini de kaydetti.

Editör: TE Bilisim