YDH Sözcüsü Prof. Dr. Erhan Arıklı, Müzakere sürecini endişe içinde izlediklerini, Rum’un istediği birçok şeyin verildiğini, iki kesimliliğin tamamen sulandırıldığını, Türkiye’nin Garantörlüğünün bile ortadan kaldırılmaya çalışıldığını” söyledi.
Köy gezileri kapsamında dün akşam (Salı) Gelincik, Derince ve Ziyamet köylerini dolaşan YDH Heyeti halkın sorunlarını dinledi ve ülke sorunları ile ilgili görüşlerini aktardı.
Gelincik’te konuşan YDH Sözcüsü Erhan Arıklı, Müzakere süreci ile ilgili sızan bilgilerden son derece rahatsız olduklarını söyleyerek, “Anlaşılan O ki Rum her istediğini elde etmek üzere. Mülkiyet meselsinde tam bir fiyasko yaşandığını anlatan Arıklı, elimizde ki tapular anlaşma olduğu gün geçerliliğini yitirecek ve bir kağır parçası haline gelecek. 40 yıldır içinde oturduğumuz bu evler ektiğimiz tarlalarda artık ilk söz hakkı Rum’un. O ne derse o olacak. Halbuki AİHM bile bizim de bu ev ve tarlalarda mal sahibi Rum kadar söz hakkımız olduğunu söylüyor. Luizudu davasında aslan kesilenler Demopuolos davasında süt dökmüş kuzu gibiler” dedi.
Akıncı’nın masada dik durmadığını da ifade eden Arıklı; “Soruyorum Sayın Akıncı’ya. KKTC tapularının arkasında mı, değil mi? Evimizi, tarlalarımızı elimizden alıp o boş ele sadece AB Pasaportu tutuşturacak bu plana evet dememizi mi bekliyorsunuz?” diye sordu.
YDH Heyeti Perşembe akşamı Güvercinlik köyünü ziyaret edecek.



Editör: TE Bilisim