Ceren ERCİH /star kıbrıs


“HALK GEL LİDERİMİZ OL DEDİ”
Partilerinin desteklediği aday Mustafa Akıncı’nın toplumdan büyük bir destek gördüğünü ifade eden Çeler, Akıncı’nın olması gerektiği gibi bağımsız bir aday olduğunu şu sözlerle vurguladı; “Akıncı aday olmak için kendi kararını kendi vermedi. Halk gel, liderimiz ol dedi. O da bu isteğe sessiz kalmayarak adaylığını açıkladı. Halktan gelen bir istek üzerine aday olursanız bunun da zaten gittiğiniz köy gezilerinde, toplantılarda, yapılan organizasyonlarda gelen desteğin de apaçık ortada olduğu gözle görünüyor. Toplum artık bir liderin yeniden bu ülkede insanların umutlarını, düşüncelerini aktarabilecek beklentilere karşılık verebilecek, dürüstlüğü, dik duruşu ve Kıbrıs Türk halkının onurlu geleceği için de var oluşuma devam edebilmesi için Akıncı’nın yanında kenetlenmeye devam ediyor.”

“O HER ZAMAN TOPLUMUN YANINDA OLDU”
Mustafa Akıncı’nın geçmiş dönemde yaptıklarının hafife alınmaya ve eleştirilmeye çalışıldığını söyleyen Çeler, bu konudaki iddialara da şu yanıtı verdi; “Anti-propaganda yapmaya çalışanlar var. Bıraktı, toplumu gitti diyenler tarzında. Akıncı 2009’a kadar milletvekilliği görevini de yaptı. Daha sona topluma mecliste yararınız olamayacak bir duruma gelirsiniz ve artık daha farklı mücadeleye gitmesi gerektiğine inandı. Akıncı da ara verdi. 2009’dan 2014’e kadar Akıncı boş boş oturmadı. Ne de birilerinin dediği gibi 10 yıldır Amerika’dadır. Öyle bir şey de yok. Yani illaki aktif siyasette olmak için milletvekilliği, bakan olmak gerekmez. O toplumunun yanında her zaman oldu.”

“KÖKLERİNİ İNKAR ETMİYOR”

Çeler, kendisinin de Akıncı’yı partisinin desteklediği bir aday olduğu için değil Akıncı’nın kişiliğinden ötürü desteklediğini söyledi.Akıncı’nın kazanması ya da kaybetmesinin TDP’yi hangi yönde etkileyeceği sorusuna da yanıt veren Çeler, sözlerini şöyle tamamladı; “Köklerini inkar etmiyor. Ben TDP kökenliyim diyor. Ama şu anda olması gerektiği gibi bağımsız bir aday pozisyonundadır. TDP’ninyükselişi Akıncı’nın kaybetmesi ya da yükselmesi ile ilgili değildir.”  
Editör: TE Bilisim