Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, saat 10.00’da gerçekleşen kabulde, Güzelyurt bölgesi muhtarları, faaliyetleri ve bölgenin sorunlarıyla ilgili Akıncı’ya bilgi verdi.

“MUHTARLIKLAR VE BELEDİYELER HALKA EN YAKIN ÖRGÜTLERDİR…”

Muhtarların görev ve sorumluluklarının önemine dikkat çeken Akıncı, muhtarlıklar ve belediyelerin, halka en yakın örgütler olduğunu belirterek, yerel yönetimlerin güçlenmesinin gerekliliğine işaret etti. 

Yerel yönetimlere destek çıkmanın halka hizmet etmekle özdeş olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Akıncı, yerel yönetimlerin sorunlarını ortadan kaldırmanın, merkezi hükümetin de yükünü azaltacağını ifade etti.

“GÜÇLÜ YEREL YÖNETİMLER, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN DE BEŞİĞİDİR”

Güçlü yerel yönetimlerin güçlü demokrasilerin de beşiği olduğunu kaydeden Akıncı, Güzelyurt Muhtarlar Birliğine çalışmalarında başarılar diledi.

Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Sosyal İşler Koordinatörü Evrim Hınçal, Yukarı Bostancı Muhtarı Fırat Arkın, Akçay Muhtarı Uğur Dereliköylü, Serhatköy Muhtarı Cavit Sekmen, Kalkanlı Muhtarı Kâmil Kısaoğlu, Güzelyurt Lala Mustafa Paşa Mahallesi Muhtarı Aygün Benekli hazır bulundu. 

Editör: TE Bilisim