Adaylığını açıklamasının ardından, gerek beldelere gerek sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarına yaptığı ziyaretler yanında, televizyon programları aracılığıyla yurttaşlara seslenen Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ara vermeden çalışmalarını sürdürüyor.

Lefkoşa bölgesinde örgütlenen gençlerin düzenlediği geceye eşi ve Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’yla birlikte katılan Akıncı, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Gecede gençlere hitaben kısa bir konuşma yapan Bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, halktan aldığı mesaja kulak verdiğini;ülkenin, gençlerin geleceği için yola çıkmak zorunda olduğunun bilinciyle aday olduğunu söyledi.

Gençlere vizyonunu kısaca özetleyen Akıncı, ne Türkiye ne de güneyle kavga etmek değil, kişilikli, onurlu ilişki istediklerini söyledi ve Kıbrıs Türkünün kendi evinin efendisi olması gerektiğini vurguladı.
Gençlerin göç etmediği, belirsizlik ve umutsuzluk içerisinde yaşamadığı bir barış ortamı için var gücüyle çalışmakta kararlı olduğunun altını çizen Mustafa Akıncı, “Hedefimiz, insanca onurlu bir yaşamı bu ülkede yalnız kendimiz için değil, her iki toplum için de istemek; bu adadaki barışı, bu barışın getireceği nimetleri her iki toplumun gençleri için istemektir” diye konuştu.

Gecede gençler aralarına karışıp onlarla sohbet eden Akıncı’yla fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarıştı.
Akıncı ayrıca dün öğleden sonra beldelere yaptığı ziyaretler çerçevesinde Serdarlı ve Görneç’e gitti. Belde gezilerinde her zaman yaptığı gibi önce Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ı makamında ziyaret eden Akıncı, Bayraktar’a 14 yıllık Lefkoşa Belediyesi Başkanlığı dönemindeki deneyim ve anılarını kalem aldığı kitabını armağan etti.
Akıncı ayrıca dün gece Girne'de Ortopedik Özürlüler Derneğinin düzenlediği geceye de katılarak destek verdi.

Editör: TE Bilisim