DEV-İŞ’ten yapılan açıklamaya göre,  Akıncı, ziyaretteki konuşmasında geçmiş yerel seçim sürecinde daha aktif rol almasıyla, toplumda kendisine karşı bir ilgi oluştuğunu ve bu mesajı aldıktan sonra adaylığının ortaya çıktığını söyledi.

Akıncı konuşmasına şöyle devam etti:

“Adaylığımın hedefini 4 başlık olarak toplayarak, halka anlatmaya çalışıyorum. Bu 4 başlığın ilki, çözüm odaklı siyasettir, bu maddenin altında Kapalı Maraş konusu, Güven Artırıcı Önlemler ve Kıbrıslı Türklerin ulaşım konusunda yaşadığı sıkıntıların aşılması da elbette ki vardır.

İkincisi, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerdir. Bu noktadaki amacım, işbirliği içerisinde ve saygı ile ilişkileri sürdürmektir. ‘Senin maaşın kaç’ noktasına gelmek doğru bir zemin olmamakla birlikte, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde geçmişte yaşananlara baktığımız zaman da kendi kurumlarımızı doğru yönetmek de gerektiğini görüyoruz.

Üçüncüsü, ben duruş olarak emeğe değer verilmesine, sosyal demokrasiye, sol siyasetten gelen ve inanan birisiyim. Ama bulunacağım makam bağımsız bir makamdır ve son 5-6 senedir de herhangi bir siyasi partinin içine müdahil olmuş değilim, bundan sonra da parti siyasetine dönmek gibi bir durumum yoktur. Dolayısıyla bu makama yaraşır bir şekilde bağımsız ve tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı yaşanacaktır.

Son olarak ise, iç konularda kayıtsız kalmayacak, rehberlik edecek ve yol gösterecek, düşüncelerini anlatacak bir cumhurbaşkanı olmalıdır. Tabi Kamu Hizmeti Komisyonu atanmaları gibi yetkiler ciddi anlamda rahatsız edicidir ve demokratikleşmesi gereken maddelerden biridir.”

SEYİS BAŞARI DİLEDİ

DEV-İŞ Genel Başkanı Mehmet Seyis ise, Akıncı ile geçmişte birçok kez emek, demokrasi ve barış mücadelesinde bulunduklarına işaret ederek, “Sendikamız emek, barış ve demokrasiden yana olan adayların başarılı olmasıyla ilgili iyi dileklerini ortaya koymaktadır. Bu noktada, Sayın Mustafa Akıncı’ya çıktığı bu yolda başarılar dileriz” dedi.

Editör: TE Bilisim