Türkiye Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekili Akın Birdal’ın Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)’yi ziyaret ettiği bildirildi.
YKP’den yapılan açıklamaya göre, Birdal, Poseidon Gençlik Kültür ve Sanat Derneği ile Pir Sultan Abdal Derneği’nin organize ettiği Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Kuzey Kıbrıs’a geldi.

Birdal’ın YKP’yi ziyaretinde YKP Yürütme Kurulu üyeleri Celal Devrim Önen, Murat Kanatlı, Didem Gürdür, YKP-fem aktivisti Tegiye Birey, YKP Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran hazır bulundu.

YKP Yürütme Kurulu üyesi ve Lefkoşa Belediye Başkan adayı Murat Kanatlı ziyaretteki konuşmasında, ülkede “işgalin sürdüğünü, bunun getirisi olan olağanüstü halin de devam ettiğini” iddia ederek, bunun ispatının önceden haber vermeden Alevkayası Piknik Alanı’na girişin askeri tatbikat aracılığıyla engellenmesi olduğunu ileri sürdü.

Kanatlı, bunun Nevruz etkinliğinin fiili olarak engelleme, yasaklama olduğunu savunarak, engelleme girişimine karşın etkinliğin Taşkent Piknik Alanı’nda herhangi bir gerginlik olmaksızın yapılmış olmasının önemli olduğunu vurguladı.

Murat Kanatlı, olağanüstü hal koşullarının devam ettiğini, rejimin canı çektiğinde, canının çektiği kadar özgürlüğe izin verdiğini ileri sürdü.

Kanatlı, Türkiye’de herkesin barış için, yasaklama olmadan Nevruzu kutladığı bir dönemde, Kıbrıs’ın kuzeyindeki askeri yetkililerin bu tavrının anlaşılmaz olduğunu söyledi.

Açıklamada, Lefkoşa Belediye Başkan adayı Murat Kanatlı’nın ziyarette, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan insan hak ve özgürlükleri ihlalleri konusunda Akın Birdal’ı bilgilendiği de kaydedildi.

Editör: TE Bilisim