Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile eğitim sponsorluğu protokolü imzaladı.
Protokol töreni Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris’in de katılımıyla Futbol Federasyonu’nda gerçekleştirildi.
Protokol uyarınca, önceki dönemlerde spor olarak futbolla ilgilenen Akdeniz Karpaz Üniversitesi öğrencileri federasyonun yönlendirmesinde 5 yıl boyunca burslu eğitim alacak.
Üniversitenin faaliyetlerinin yer aldığı slayt gösterimiyle başlayan törende sırasıyla, Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Ali Şen, Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris birer konuşma yaptı.
ŞEN

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Ali Şen, bugün imzalanacak protokolün, hem öğrencilerin, hem de futbol kulüplerinin çevresini genişletmeye ve karşılıklı kazanma prensibine dayalı ilişkilerin olgunlaşmasına temel teşkil edeceğini belirtti.
Mesleki eğitime önem veren üniversitenin, öğrencilere kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda pratik yapma imkanı sunma sorumluluğuyla hareket ettiğini söyleyen Şen, “Özellikle sportif  alanlarda kazanılan disiplinin yaşamın her alanında etkili sonuçlar yarattığının bilincindeyiz. Bu nedenle öğrencilerimizin içinde yaşadıkları toplumla bütünleşmelerini sağlayacak ve kendi becerilerini geliştirecek her türlü faaliyetin içinde yer alacağız” dedi.
Şen, çalışmalarının sadece futbolla sınırlı olmadığını, sporun ve sanatın bütün branşlarında benzer çalışmaların yapılacağını belirterek, protokolün herkese hayırlı olmasını temenni etti.
SERTOĞLU

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise, bu protokolün KKTC’de bir ilk olduğunu ve sporcuların tam burslu olarak eğitim görebilmesinin kulüplere mali olarak büyük katkı sağlayacağını söyledi.
50 futbolcunun üniversitede burslu okumasının 1 milyonluk bir katkı sağlayacağına dikkat çeken Sertoğlu, federasyonlarının her zaman Kıbrıs Türk gençliğine kazanımlar sağlamak için çalıştığını belirtti.
Sertoğlu, bu yıl federasyonda büyük değişiklikler yaşadıklarını ifade ederek, Akdeniz Karpaz Üniversitesi’nin sponsorluğunun da diğer üniversitelere örnek olmasını diledi.
İDRİS

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris de, protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, sporun KKTC’nin gelişiminde her zaman önemli yeri olduğunu belirtti.
Üniversitelerin spora futbol dışında çeşitli dallarda katkı koyduğunu ancak üniversite futbol ilişkisinde desteğin ilk kez yaşandığını ifade eden İdris, bu 50 kişilik bursun gerektiği şekilde kullanılmasını ve herkese örnek olmasını temenni etti. 
Editör: TE Bilisim