Sendika Başkanı Sıla Usar yaptığı yazılı açıklamada, 2. basamak sağlık hizmeti veren hastane olduğu iddia edilen Akçiçek Hastanesi’nin, kritik, komplike, acil hastalara hizmet vermekte yetersiz kaldığını belirtti

Usar, 1975 yılında hizmete giren 1996 yılında yeni bir bina ile hizmet vermeye devam eden 70 yataklı hastanede 2003 yılında 23 doktor hizmet verirken bugün doktor sayısının 17’ye kadar düştüğünü ifade etti

Usar, 2011 yılındaki nüfus sayımına göre Girne nüfusunun 70 bine yakın olduğu üniversiteler ve turistik merkezlerin bu sayıyı çok daha artırdığını, yaz aylarında nüfusun daha da arttığını kaydetti.

Son bir yılda hastaneden 10 hekimin kaybedildiğini belirten Usar, “Bu kadar büyük bir nüfusa Girne Dr. Akçiçek Hastanesi eksik hekim, hemşire ve personel kadroları ile yetersiz fiziki koşullarda hizmet vermeye çalışmaktadır” dedi.

Usar, Girne Dr Akçiçek Hastanesi’ndeki sorunları kamuoyuyla paylaşmak üzere sendikanın yarın saat 10.00’da Akçiçek Hastanesi giriş kapısında basın açıklaması yapacağını duyurdu.
Editör: TE Bilisim