Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, yeni görevinde başarılar dilemek amacıyla Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e nezaket ziyaretinde bulundu.

TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ziyarette yaptığı konuşmada, Meclis Başkanı Sibel Siber’i kutlayarak, yeni görevde başarılar diledi.

Akça, Sibel Siber’i yakından tanıdığını ifade ederek, Siber’in Başbakanlığı döneminde sergilediği çalışma disiplini ve başarısını yeni görevinde de devam ettireceğine inanç belirtti.

Meclis ve Büyükelçiliğin komşu olduğunu belirten Akça, birlikte çalışmanın dışında da sosyal aktivitelerde de sık sık bir araya geleceklerini kaydetti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, Büyükelçi Akça’nın, Meclis Başkanı olarak kendisine ilk ziyareti olduğunu belirterek, bu görüşmelerin sıklıkla olmasını temenni etti.

İki ülke arasındaki ilişkilerin önemine değinen Siber, iki ülke arasındaki tarihsel ve kültürel bağların çok güçlü olduğunu ifade etti ve; “dayanışma içinde birlikte çalışırsak, güzel günlere ulaşacağımız ortadadır” dedi.

Siber şöyle devam etti:

“Özellikle uluslararası alandaki haklılığımızı belli etmemiz açısından da Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük desteğini hissetmek bizi güçlendirmektedir. Meclis çalışmalarında da başarılı bir performans sergilemek hepimizin hedefidir.Milletvekillerimizde de bu azmi görmekteyim güzel günler bizi bekliyor.”

Editör: TE Bilisim