Göreve geldiği günden beri KIB-TEK’i kapatma ve AKP’li sermayeye peşkeş çekme misyonunu üstlenen Erhan Arıklı, kuruma malzeme almayarak, yakıt ihalelerini iptal ederek, “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük var” açıklamaları yaparak, misyonunu başarı ile sürdürdüğünü sanmaktadır.

İçinde “Kıbrıs” ve “Kıbrıslı” geçen her kişi ve kuruma karşı alerjisi olan Erhan Arıklı, getirilen yakıtın menşei ve kalitesi ile ilgili de açıklama yapmaktan kaçmakta, bu konuda bilgi isteyen örgütlere de “siz kimsiniz” diyerek çıkışmaktadır.

Suriye devletinin kontrolü dışındaki bölgelerden çıkarılıp, tankerlerle kaçak yoldan Türkiye’ye getirilen ve AKP’lilerin yönettiği petrol kaçakçılığı konusu tüm dünya kamuoyunun bilgisindedir.

Sayın Arıklı’ya soruyoruz:

Teknecik Elektrik Santrali’ne getirilen ve bacadan çıkan dumanla tüm bölgeyi zehirleyen yakıtın kaynağı Suriye midir? Sn. Arıklı, neden bu yakıtın menşei ve kalitesi ısrarla gizlenmektedir?

Anlaşılan odur ki “kurumda yolsuzluk, usulsüzlük vardır” söylemine en iyi uyan kişi Erhan Arıklı’nın kendisidir. İhale iptali ve elden alım, usulsüzlüğün dik âlâsıdır. Elden alım, komisyon ve rüşvete kapı açan bir uygulamadır.

İhalelerin iptal edilmesi ve petrol fiyatlarının artmasının yarattığı zarar, yine halkın sırtına yüklenmiştir. Binlerce dolarlık zarar ve elektriksiz kalmanın getirdiği sonuç, bir kurumun menfaat uğruna ne kadar kötü yönetildiğinin açık bir örneğidir.

Bu gerçeklerden hareketle, usulsüzlük ve kötü yönetimle KIB-TEK’i batma noktasına getiren Erhan Arıklı’ya hesap sormaya devam edeceğimizi vurgular, El-Sen’in mücadelesine dayanışmamızı belirtir, tüm halkımızı 25 Ağustos’ta yapılacak eyleme davet ederiz.

Saygılarımızla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

Editör: Haber Merkezi