İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, Çalışma Dairesi tarafından sürdürülen iş sağlığı ve güvenliği denetimleri hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Akansoy ve bakanlık yetkilileri inşaatlarda iş güvenliğiyle ilgili denetimlerde bulundu ve bu çerçevede iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksikleri bulunan iki inşaatta iş durduruldu.

Bakan açıklamasında şunları kaydetti:

"Uzun bir zamandır özellikle İş Güvenliği konusunda bu ülkede olanlardan hepimiz ciddi şekilde rahatsızlık duyuyoruz. Her şeyden önce insanların şu veya bu gerekçeyle, ekmek kazanma derdindeyken hayatını kaybetmesi, önce bu alanda gereken denetimleri yapmayan devletin ayıbı, daha sonra da sektördeki tüm paydaş kurumların ayıbıdır. Tüm bu olumsuzlukları ortadan kaldırması veya bir nebze olsun iyileştirmesi ümidiyle, bakanlık olarak yeni bir uygulama başlattık. Artık her hafta, haftanın önceden belirlenmemiş herhangi bir gününde, İlgili daire müdürleri ve Çalışma Dairesi müfettişleriyle birlikte, bizzat benim de katılacağım iş güvenliği denetimleri gerçekleştireceğiz.

Dün, bu denetimlerden ilkini gerçekleştirdik ve Çalışma Dairesi Lefkoşa Bölge Amirliği müfettişleri tarafından iki inşaatın iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksikliklerinin olduğu tespit edilerek, gereken önlemlerin alınması için uyarı yazısı yazıldı ve söz konusu iki inşaatta iş durduruldu. Vatandaşlarımızdan ricam, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, Yasaya aykırı bir husus görülmesi durumunda, Alo 102 İhbar Hattı’nı çekinmeden arayarak Çalışma Dairesi’ne de ihbarda bulunmalarıdır. Devlet mekanizmalarının etkin şekilde çalışması için, sivil toplum ve kamuoyu duyarlılığı çok önemlidir. Bu ülkede sadece ekmeğini kazanmaya çalışan insanlar artık göz göre göre hayatını kaybetmemeli. Ne gerekiyorsa yapacağız." 
Editör: TE Bilisim