Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesajları genel itibariyle olumlu olarak değerlendirdi. CTP-BG içerisindeki sıkıntıları da anlatan Akansoy, Talat’ın sıradan bir aday olmadığını, aday belirleme sürecinin iyi yönetilemediğini söyledi. Meclis’in açılış günü ile Erdoğan’ın ziyaretinin aynı güne gelmesiyle beraber Meclis oturumunun sekteye uğramasını da değerlendiren Akansoy, ziyaretin, Meclis’in çalışmasına engel olmaması gerektiğini kaydetti. ADA TV’de Gözde Bekir’in sorularını yanıtlayan CTP Milletvekili Asım Akansoy, Erdoğan’ın iki ay sonra su ile beraber elektriğin de geleceğini ifade etmesi üzerine de bir değerlendirme yaptı.Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile partisinin aday belirleme süreçlerini de yorumlayan Akansoy, CTP’nin bu süreci başarılı bir şekilde yürütemediği eleştirisinde bulundu.İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın aday olmayacağınıaçıklamasıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Akansoy, Talat’ın sıradan bir aday olmadığını söyledi. Akansoy, Talat’ın partinin daha fazla karışmaması için böyle bir yol izlemişolabileceğini ifade etti.

“SÜREÇ İSTENİLEN ŞEKİLDE YÖNETİLMEDİ”

CTP içerisinde aday olabilecek çok sayıda isim olduğunu ancak önemli olanın aday olmak olmadığını söyleyen Akansoy, Talat’ın aday olması halinde seçimleri kazanacağını düşündüğünü de aktardı. Akansoy programda şu ifadelere yer verdi: “Parti yönetimimiz süreci istediğimiz gibi yönetemedi. Partinin değerleri üzerinden aday belirleme yöntemi ortaya konulamadı. Medya üzerinden beklentilerin çok üzerinde eleştiriler oldu Talat açısından. Kendisi de günün sonunda ben entrikaların adayı olmam deme pozisyonunu gösterdi.

“TALAT, CTP’NİN BÜYÜMESİNE KATKI SAĞLAMIŞTIR”

Talat sıradan bir kişi değil. Sıradan bir aday değil. CTP’nin genel başkanlığını yapmış ve büyümesinde ciddi rolü olmuştur. Talat kurduğu ekiplerle yaptığıçalışmalarla partiye yeni vizyon perspektifleriyle partimizi yüzde 50’lere taşımıştır. Kıbrıs sorunu ile ilgili müzakerelerde de önemli görevler almış ve sorumluluğunu iyi bir şekilde yerine getirmiştir. Talat’ın adaylığı sıradan olamaz. Talat’ın atacağı adım pek çok taşın yerli yerinden oynamasına sebebiyet verir.

“TALAT ADAY OLURSA KAZANIR”

Her bir üyemiz aday olma hakkına sahiptir. Aday olma niyetini belirtmiş olan kişilerin değeri bizim açımızdan çok yüksektir. CTP’de 30 yaşını geçmiş üniversite mezunu yüzlerce kişi vardır, günün sonunda pek çok kişi Cumhurbaşkanlığına aday olabilir. Ancak mesele CTP’nin sahip olduğu oyu ileriye götürebilecek ve toplumda ciddi prestiji olan kişiyi göstermektir. Talat aday olursa kazanma potansiyeli yüksek diye düşünüyorum. Gezdiğim yerlerde insanlarla konuşuyorum, elbette insanların farklı görüşleri olabilir ancak siyasetçiye düşen görev doğruya yöneltmektir. Bizim süreci iyi yönetemememiz CTP’nin adaylarında yıpranma yaratmıştır.”

(Star Kıbrıs)

Editör: TE Bilisim