7 Nisan’da yapılacak Lefkoşa belediye erken ara seçimlerine birkaç gün kala, siyasi ahlakı erozyona uğramış, ülkeyi batıran zihniyetler kendi marifetlerini, CTP-BG gibi tarih boyunca düzeyli ve sorumlu siyaset anlayışına sahip bir partiye mal etmeye kalkışarak suçlarını bastırmaya, yavuz hırsızlık yapmaya çalışmaktadırlar.
Kamuoyu çok iyi bilmektedir ki zamanında oy satın aldığını söyleyen bir parti liderinin ve partisinin yetkililerin bu konuda kendilerini aklama çabaları ile karşı karşıyayız. Alışkanlık haline getirdikleri ‘çamur at izi kalsın’ siyasetini bu sefer de partimize karşı uygulayarak bundan avantaj elde etmeye çalışmaktadırlar.
Bu kesimler için mızrak artık çuvala sığmamakta ve kirli ilişkiler ayyuka çıkmaktadır. Şehir eşkıyalığına soyunan bazı güçler demokrasi dışı faaliyetlerde bulunarak dün akşam belediye başkan adayımız Kadri Fellahoğlu’nun arabasına saldırı düzenlemiş, karanlık güruhlar sokakları tutmuştur.
Emniyet güçlerine bildirilen durumla ilgili soruşturma sürerken DP Genel Sekreteri Bengü Şonya’nın kendilerini aklamaya çalışan bir açıklama yapması da ayrıca manidardır. Sokağa çıkma yasağı varmış gibi, son derece insani bir vakitte ve insani bir gerekçeyle yapılmış bir ziyarete kendince anlamlar yüklemesi aslında Sayın Şonya’nın art niyetini ortaya koymaktadır. Dahası kamuoyuna yaptığım mafya ile ilişkiler ve oy ticareti hakkındaki açıklama üzerine beni arayan ve iddialarımı üzerlerine aldıklarını ve hakkımda mahkemeye başvuracaklarını söyleyen Şonya’ya gerçeklerin ortaya çıkması için bunu mutlaka yapmaları gerektiğini söylediğimi belirtmek isterim. Henüz tarafıma herhangi bir dava bildirimi yapılmamış olduğuna göre buna cesaret edemedikleri net olarak anlaşılmaktadır.
Biz geçmişte olduğu gibi bundan böyle de siyasi faaliyetlerimizi demokrasiye bağlı kalarak ve özgür irademizle kararlaştırıp yerine getireceğiz.
Propaganda süreci boyunca kirli ittifaklar kuranlar bugün halkı yanıltıcı açıklamalarla göle maya çalmaya çalışmaktadır. Yalnız unutulmamalıdır ki CTP-BG her seçim dönemini demokratik kurallara bağlı kalarak, rakiplerinin tahammülsüzlüklerine karşı soğukkanlılığını korumuş ve bu süreçlerde Kıbrıs Türk siyasetine örnek olmuştur.
Halkımızın partimize ve adaylarımıza gösterdiği ilgi ve destekten rahatsızlık duyan ve amaçlarına ulaşamayacağı belli olan bu çevreler bizleri bu tür oyunların içine çekemeyecek. Kıbrıs Türk halkı bu gidişata 7 Nisan sabahı dur diyecek!

Asım Akansoy
CTP-BG Genel Sekreteri

Editör: TE Bilisim