Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile ilgili açıklamasının,  TOMA’nın adaya geleceğinin göstergesi olduğunu savundu.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Başbakan’ın ‘halkımıza karşı kullanmayacağız’ söylemini gerçeklerle bağdaşmayan, içi boş bir açıklama olarak değerlendiren Özyiğit, “TOMA ülkeye geldikten sonra, kullanılıp, kullanılmaması konusunu size mi soracaklar Sn. Başbakan” dedi.

Polis terfileri konusunda bile Başbakan Yorgancıoğlu’nun bizzat kendisinin daha birkaç gün önce ‘Polis terfilerinde sadece yayınlama yetkim var, gerisine karışma yetkim yok” dediğini anımsatan Özyiğit, “Polis terfilerine dahi karışmaya yetkisi olmayan Başbakan, TOMA’nın kullanılmasında nasıl yetkili olacak. Sn. Başbakan bu konuda da halka bir açıklama yapmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

TOMA’nın ülkeye geliş amacının çok açık olduğunu ve kullanılacağı yerin de toplumsal olaylar olacağını kaydeden Özyiğit, önemli olanın bu aracın adaya gelişinin önlenmesi olduğunu vurguladı.

Polisteki terfi olayları ile TOMA konusundaki gelişmelerin polisin sivile bağlanması gerekliliğini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden Özyiğit, yeni hükümetin topu taca atmak yerine, bu konuda adım atması gerektiğini vurguladı.

“AKANSOY, ‘CTP DÖNEMİNDE ÜLKEYE TOMA GİREMEZ’ DEMİŞTİ”

CTP Genel Sekreteri Asım Akansoy’un ‘TOMA, CTP döneminde ülkeye giremez’ söylemine de atıfta bulunan Özyiğit, Asım Akansoy’u seçim döneminde söylediği sözlerin arkasında durmaya ve gerekeni yapmaya davet etti.

“TOMA bu ülkeye gelecekse, mutlaka halka karşı kullanılacaktır. Önemli olan militarist bir zihniyetin ürünü olan bu aracın ülkeye gelişinin engellenmesidir” diyen Özyiğit, TDP olarak bu konuda her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim