Yalanlarla oy avcılığı yapmayı alışkanlık haline getiren UBP, hala aynı yolda ilerlemeye devam ediyor. Halkımızı boş vaatlerle kandırarak sahte bir dünya yaratan UBP, söylediklerini yapmadığı yetmezmiş gibi, şimdi de söylenmemiş sözleri kullanarak propaganda yapma telaşına düşmüştür. Ortada iki olasılık vardır: Bu ilanı hazırlayanlar ya ilkokul düzeyindeki dilbilgisi kurallarını dahi bilmemektedir ya da bilerek ve kasıtlı olarak yalan bilgi içeren bir propaganda yöntemine tevessül etmektedirler.

Bugün yazılı basında yer alan propaganda ilanlarında tırnak içine alarak tarafımdan söylenmiş gibi gösterilen ifadeleri ben asla kullanmadım. Bu yapılan, resmen yalan bilgiye dayalı oy avcılığıdır. Hiç sarf etmediğim bir cümleyi söylemişim gibi tırnak içine alarak yazılı olarak kullanmak hem siyasi ahlakla hem de hukukla bağdaşmaz. Devlet olanaklarını parti çıkarları uğruna hoyratça kullanan UBP, bununla da yetinmeyerek, bana mal ettiği bu sözlere devlet haber ajansı TAK bülteninde de yer vererek yaptığı hukuksuzluğu daha da üst boyuta taşımaktadır. Hal böyleyken, yapılanın dilbilgisi hatasından kaynaklandığını düşünmek en hafif tanımıyla saflık olur.
Bu yapılanlar kesinlikle karşılıksız kalmayacaktır. Şahsıma atfedilen sözlerle yalana dayalı bir propagandadan medet uman UBP'nin hüsrana uğrayacağı açıktır. Çok iyi bilinmelidir ki bütün yasal ve hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, işlenen bu suçun hesabını sorumlularından mutlaka soracağım. Siyaseti kirletenlerden hesabı önce halkımız soracak, ardından da bedelini bağımsız yargı ödetecektir.

Asım Akansoy
Genel Sekreter
 
Editör: TE Bilisim