Akansoy "Sayın Kalyoncu'nun sözlerine katılmamak mümkün değil" dedi. Öte yandan "Alo ben Beşir" haberlerine ilişkinde şöyle konuştu: "Evet bu istekler bize aracılar vasıtasıyla doğrudan iletildi."


KALYONCUNUN SÖZLERİNE KATILMAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Akansoy Kalyoncu'nun CTP'de tılsım bozuldu yönündeki çıkışına destek vererek şöyle konuştu:

Elbette sıkıntılar var. Toplumdaki değişimle CTP'deki değişimleri görüyoruz. Sayın kalyoncu'nun sözlerine katılmamak mümkün değil. Tılsım dediği CTP'nin kendine has özellikleridir CTP'yi CTP yapan değerlerdir. Bunların bozulmaması için parti tüzüğü çerçevesinde elimden geleni yapmaktayım. Parti içinde herhangi bir görüşü dışlamamalıyız bunun üstüne gideceğiz.

Medya üzerinden "bıyıklılar" diye bazı arkaşlarımıza ciddi saldırılar yapılıyor. Dolayısıyla samimiyetle söyleyim hükümetin başarılı olmasına yönelik bir eğilim var bir dinanizm yaşanıyor elbette kolay değil. Parti içi kültürü koruyarak yol alacağız.

EVET ANKARA BİZE TELKİNLERDE BULUNDU

Akansoy "Alo ben Beşir" haberlerine ilişkin görüşlerini ise şöyle açıkladı.TC hükümetinini Kuzey kıbrıs'ta UBP'yi tercih ettini irsen beyin ekonomik tahribatını istikrar diye açıkladığı dönemi gördük. Seçim sonrası TC kendi tercihleri doğrultuları doğrusnda CTP'ye mesajını iletmiştir.

Bunu saklamaya görek yok. Ekonomik protokolün devamı doğrultusunda UBP ile devam etmek istemeleri normaldir.

Evet bu istekler bize aracılar vasıtasıyla doğrudan iletildi. Ankara'nın telkinleri oldu istekleri doğrultusunda. Son yaşanan telefon değil yani mesele. Konu Türkiye'nin bu konudaki genel tavrıdır. Muhalefet ettiğimiz hiç bir fikirde uzlaşamadığımız bir partiyle oturup hükümet kurmamız beklenemezdi.

Sonuç olarak bu gelişmeler Türkiye KKTC ilişkilerini bozacak olaylar olarak değerlendirilemez.

Editör: TE Bilisim